{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dorađena strategija za provedbu Aneksa 7. upućena u proceduru

F
28.12.2009. u 11:35
0
0
Dorađena strategija za provedbu Aneksa 7. upućena u proceduru
0
Dorađena strategija za provedbu Aneksa 7. upućena u proceduru
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uputilo je u proceduru usvajanja dorađenu revidiranu Strategiju za provedbu Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma.
Ekspertna grupa, koja je radila i prvu verziju Strategije, sačinila je dorađeni tekst ovog dokumenta, kao i Program povratka od 2009. do 2014. godine s Akcionim planom, u skladu sa sugestijama koje su iznesene u parlamentarnoj i javnoj raspravi o strategiji povratka.

O dorađenoj revidiranoj Strategiji, 21. decembra 2009. godine na sastanku u Sarajevu raspravljali su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, pomoćnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mario Nenadić, entitetski ministri za izbjeglice i raseljene osobe Edin Mušić i Omer Branković, te voditeljica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Brčko Distrikta Branka Đurić-Žilić i predstavnik UNHCR-a u BiH Naveed Hussain.

Na sastanku je jednoglasno donesen zaključak da revidirana Strategija bude upućena u proceduru usvajanja Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Revidirana strategija je operativni okvir, čija provedba će rezultirati unapređenjem pristupa pravima iz Aneksa 7., na dobrobit svih izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika koji još trebaju trajna i održiva rješenja, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: