Tradicionalni maraton
2

Donjovakufljani na biciklima krenuli iz Beča prema Srebrenici

E.S.
Deset članova Biciklističkog kluba "Sabahudin Duzić Tetak" započelo je ispred Gradske vijećnice u Beču svoju vožnju prema Srebrenici.

Riječ je o petnaestom Biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi" posvećenom sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici počinjenog u julu 1995. godine.

No, za razliku od prethodnih godina, Donjovakufljani su se ove godine odlučili za mnogo veći izazov, na duplo dužu dionicu i pronošenje poruke sjećanja na srebreničke patnje kroz druge zemlje.

Admir Vrebac Beba, Samir Zahirović Pajo, Mirsad Kosovac, Semir Kapić, Ernest Abdagić, Eldin Žerić, Haris Hadžić, Esad Turanović, Adin Kovač i Fahrudin Velić vozit će prvo do Bihaća, odakle 8. jula polazi tradicionalni biciklistički maraton "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi".

"Članovi ekspedicije deset biciklista i dva pratioca nemaju dovoljno riječi da zahvale Sabini i Rijadu na gostoprimstvu i svemu što čine da boravak i vožnja kroz Austriju budu što ugodniji i da grupa bude opskrbljena svime što je potrebno. Rođeni Donjovakufljanin Rijad Halilović oduvijek je poznat po svojoj humanosti i spremnosti da pomogne svaku pozitivnu akciju, što je na najbolji mogući način, zajedno sa svojom suprugom Sabinom, potvrdio i ovaj put", kazali su iz kluba "Sabahudin Duzić Tetak".

Start maratona ispred Gradske vijećnice ispratilo je dvadesetak prijatelja kluba, uglavnom Donjovakufljana koji žive u Beču.

Posebnu važnost ovom događaju dalo je prisustvo startu maratona bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Wolfganga Petritscha, ambasadora BiH u Austriji Kemala Kozarića te Davula Ljuhara, vlasnika kompanije Braincon i jednog od najuspješnijih biznismena u Austriji, porijeklom iz BiH.