Sjednica Predsjedništva BiH
0

Doneseno niz odluka te podržana ratifikacija sporazuma, protokola i ugovora

FENA
Sa današnje sjednice
Sa današnje sjednice
Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o nerezidentnom predstavljanju Bosne i Hercegovine tako što se u Odluci o nerezidentnom predstavljanju Bosne i Hercegovine sada glasiti Veleposlanstvo u Hašemitskoj Kraljevini Jordan u Sirijskoj Arapskoj Republici, Republici Irak, Republici Libanon i Palestini.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o veličini, strukturi i lokacijama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja se odnosi na Centar za obuku za operacije potpore miru - Peace Support Operations Training Centre (PSOTC) u Vojarni Butmir.

Donesena je i Odluka o sudjelovanju postrojbe Vojne policije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan, također je donijet i zaključak da se ova odluka, u skladu s člankom 6. Zakona o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, policijskih službenika, državnih službenika i ostalih uposlenika u operacijama potpore miru i drugim aktivnostima u inozemstvu, dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje i potvrđivanje.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu te još nekoliko sporazuma, memoranduma i protokola.

Na sjednici je donesena Odluka o promjeni potpisnika Provedbenog protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o implementaciji Sporazuma između Europske zajednice i BiH o readmisiju osoba koja borave bez dozvole.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Mađarske o provođenju Sporazuma između BiH i Europske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvole, potpisan u Bruxellesu 18. rujna 2007. godine te Lisabonskog sporazum o zaštiti oznaka podrijetla i njihovom međunarodnom registriranju, od 31. listopada 1958. godine, izmijenjen u Stockholmu 14. srpnja 1967. godine i s amandmanima od 28. rujna 1979. godine te još nekoliko sporazuma i protokola

Donesena je odluka i o ratificiranju Amandmana br. 1. na Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke, zaključen 7. augusta 2006. godine u Sarajevu i 5. septembra 2006. godine u Luxembourgu - Projekat rehabilitacije cesta u Republici Srpskoj i Amandmana br 1. na Ugovor o financiranju sklopljen između BiH i Europske investicijske banke 26. ožujka 2007. godine, u Sarajevu - Sanacija cesta u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o otkazivanju Konvencije o izdavanju krivaca zaključene između Srbije i Švicarske, 28. studenoga 1887. godine, koja se primjenjuje u odnosima Bosne i Hercegovine i Švicarske Konfederacije.