{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena odluka o potvrđivanju i objavi izbornih rezultata u BiH

F
6.11.2012. u 17:48
0
0
Donesena odluka o potvrđivanju i objavi izbornih rezultata u BiH
0
Donesena odluka o potvrđivanju i objavi izbornih rezultata u BiH
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu odluku o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora održanih 7. oktobra 2012. godine.
Izborni rezultati su potvrđeni za općinska vijeća u Federaciji BiH i skupštine opština u Republici Srpskoj, za skupštine gradova Bijeljina, Doboj i Trebinje, Skupštinu Brčko Distrikta, načelnike općina u Bosni i Hercegovini i za gradonačelnike Banja Luke, Prijedora, Bijeljina, Doboja i Trebinja.

Rezultati nisu potvrđeni za izborni nivo Istočni Drvar, Istočni Mostar i Vukosavlje jer su tu poništeni na pojedinim redovnim biračkim mjestima.

Iz CIK-a najavljuju da će ponovni izbori na tim mjestima biti održani 18. novembra.

Rezultati nisu potvrđeni za još osam izbornih jedinica jer se čekaju sudske odluke po žalbama.

To su: Gradiška (za skupštinu općine), Kotor Varoš (za načelnika i skupštinu općine), Bosansko Grahovo (za načelnika i skupštinu općine), Šekovići (za načelnika i skupštinu općine), Srebrenica (za načelnika i skupštinu općine), Milići (za načelnika i skupštinu općine), Prijedor (za skupštinu grada) i Banja Luka (za skupštinu grada).

Potvrđeni rezultati izbora bit će dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i objavljeni u službenim glasilima u BiH.

Potvrđeni rezultati su konačni i mogu se implementirati.

CIK će u utorak, 13. novembra, uručiti uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima, dok će uvjerenja novoizabranim vjećnicima odnosno zastupnicima u Skupštini Brčko Distrikta biti dostavljena posredno.

Naknadno će biti uručena uvjerenja u izbornim jedinicama za koje još nisu potvrđeni izborni rezultati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: