{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena Odluka o načinu reguliranja penzija pripadnika OSBiH

F
28.2.2013. u 15:20
3
7
Donesena Odluka o načinu reguliranja penzija pripadnika OSBiH
3
Donesena Odluka o načinu reguliranja penzija pripadnika OSBiH
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH donio je danas na vanrednoj sjednici u Sarajevu Odluku o načinu reguliranja statusa prava na penziju pripadnika Oružanih snaga (OSBiH) kojima su prestala prava na dan 31. maja 2012. godine.
Radi se o Odluci koju je u utorak donio i Zastupnički dom Federalnog parlamenta.

Istovremeno, Dom naroda je usvojio zaključak kojim obavezuje Vladu FBiH da prilikom izrade jedinstvenog zakona o ostvarivanju prava na penziju pripadnika OSBiH u FBiH u te aktivnosti uključi sve krovne boračke organizacije (ARBiH, HVO-a i MUP-a i pripadnike OSBiH).

Ovim je, a nakon usvajanja preinake ranije predloženog dnevnog reda, 13. vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta završena, a čemu je prethodila opsežna rasprava u vezi s izmjenom dnevnog reda.

Naime, u ranije predloženi dnevni red bio je uvršten Prijedlog zakona o dopunama Zakona o potvrđivanju prava na prijevremenu starosnu penziju ostvarenu pod povoljnijim uvjetima.

Budući da Domu naroda iz Ureda predsjednika FBiH još nije dostavljena lista/prijedlog kandidata za popunu Ustavnog suda FBiH, druga ranije predložena tačka - izbor i imenovanja je "skinuta" s dnevnog reda današnjeg zasjedanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: