{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Domovina" u Banjoj Luci: Pokazali smo zrelost, hrabrost i odlučnost u entitetu RS

15.9.2014. u 19:03
47
33
"Domovina" u Banjoj Luci: Pokazali smo zrelost, hrabrost i odlučnost u entitetu RS
47
"Domovina" u Banjoj Luci: Pokazali smo zrelost, hrabrost i odlučnost u entitetu RS
U Banjoj Luci je danas održana promocija kandidata koalicije "Domovina" u kojoj učestvuju Stranka demokratske akcije, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Hrvatska stranka prava BiH na području entiteta RS.
Pod sloganom "Jedna si jedina", okupljeni skup probosanskih snaga u ovom bh. entitetu cilja na podizanje zastupljenosti političkih predstavnika bošnjačke i hrvatske povratničke zajednice u Narodnoj skupštini entiteta RS te Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Također, "Domovina" će imati zajedničkog kandidata za predsjednika entieta RS, Ramiza Salkića, koji trenutno obavlja funkciju potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, navedeno se u saopćenju za javnost.

"Ovo je historijska prilika za Bosnu i Hercegovinu. Oni koji su stali zajedno, pokazali su zrelost, hrabrost i odlučnost. Samo jedinstveni možemo doći do pobjede", rekao je Sadik Ahmetović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na okupljanju se prisutnima obratio i Almir Salihović, programski koordinator koalicije organizacija civilnog društva "Prvi mart", koja je okupila i pokrenula inicijativu zajedničkog nastupa, te je istakao važnost poruke koju nosi koalicija "Domovina".

"Moram istaći da se trenutno suočavamo sa problemima vezanim za glasačke listiće, da je mnogo propusta u proceduri. Napravili smo dobar pomak, te očekujem od stranaka da reagiraju kada su u pitanju slučajevi stotina listića koji su stizali na pojedinačne adrese, propustom pošte ili nekog drugog u lancu odgovornosti za taj posao", rekao je Salihović, istaknuto je u saopćenju.

"Mi, kao povratnička zajednica u Banjoj Luci, uvijek smo zagovarali okupljanje vih probosanskih snaga. Tokom pregovora i rada, imali smo punu podršku centrale SBB-a u Sarajevu, te smo ovim potezom pokazali spremnost da interese države Bosne i Hercegovine stavimo ispred svega drugog. Bili smo i ostali uz narod", rekao je Admir Čavka, jedan od kandidata na listi "Domovine" koji dolazi iz SBB-a.

Koalicija "Domovina" će u narednim danima djelovati kroz skupove političkih stranaka širom entiteta RS, te se izraženo očekivanje da će rad budućih predstavnika "Domovine" u zakonodavnim tijelima vratiti povjerenje povratnika, izbjeglih i raseljenih lica u učešće u izbornom procesu, te konačno obnovu zajednica i provedbu Aneksa 7 - Sporazuma o povratku izbjeglih i raseljenih lica, navedeno je u saopćenju za javnost ove koalicije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: