{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Održan predizborni skup Koalicije Domovina

29.9.2014. u 09:23
113
16
Banja Luka: Održan predizborni skup Koalicije Domovina
113
U Banja Luci je sinoć održan predizborni skup Koalicije Domovina na kojoj su predstavljeni kandidat za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić, te kandidati za Narodnu skupštinu (NS) RS i Zastupnički dom Parlamenta BiH.
Obraćajući se prisutnima, Salkić je kazao da su oktobarski izbori dobra prilika za stvaranje jedinstva kod Bošnjaka u Banja Luci, koje je ranijih godina izostajalo.

"Pozivam vas da ovoga puta glasate za svoje predstavnike, a ne za predstavnike drugih naroda, koji poslije izbora zastupaju interese isključivo svoga naroda", istaknuo je Salkić.

Banjalučanima je poručio kako je vrijeme da svoje povjenje daju ljudima koji su svakoga dana sa njima i koji žive i rješavaju njihove probleme.

"Ukoliko mi, koji se godinama borimo za jednakopravnost bez diskriminacije, ne dobijemo vaše povjerenje nećemo vas moći ni zastupati. Predstavljati vas mogu samo oni koje birate. Konačno, sada imate sedam stranaka u okviru naše koalicije za čije kandidate možete glasati i ukoliko ujedinimo našu energiju, možemo dobiti respektabilnu snagu u NSRS, Zastupničkom domu Parlamenta BiH i na poziciji potpredsjednika RS", rekao je Salkić.

Pozvao je građane Banja Luke da glasaju za kandidate Koalicije Domovina i na taj način otvore novo poglavlje u političkom životu Bošnjaka i Hrvata ove regije.

"Historijski je luksuz rasipati glasove Bošnjaka i Hrvata, koji mogu zajednički izboriti svoje predstavnike na entitetskom i državnom nivou i tako spriječiti diskriminaciju kojoj smo danas izloženi", kazao je Salkić.

Naveo je kako se Bošnjaci danas ne mogu zaposliti u javne institucije i javna preduzeća u RS.

"Izloženi smo diskriminaciji u obrazovanju, u zdravstvenom sektoru, zapravo u svim segmentima društva. Da bismo izašli iz ovakvoga stanja potrebna nam je politička snaga, a nju možemo dobiti ako glasamo za Koaliciju Domovina", dodao je Salkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: