90.000 KM
86

Dom zdravlja Novo Sarajevo od općine dobilo novo sanitetsko vozilo

I. P.
Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio je sanitetsko vozilo za potrebe Službe prve medicinske pomoći direktorici Doma zdravlja Novo Sarajevo Amiri Skopljak.

Vrijednost vozila je 90.000 KM, a nabavljeno je u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika općine.

U obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da se za Dom zdravlja Novo Sarajevo koji je sastavni dio općinskog Štaba civilne zaštite kontinuirano nabavlja neophodan materijal i oprema kako za svakodnevne potrebe, tako i za krizne situacije.

“Trenutno je u toku nabavka higijenskih potrepština, dezinfikacionih sredstava, zaštitne opreme i svega onoga što iziskuje ova epidemiološka situacija”, istakao je općinski načelnik. Ponovo je apelirao na sve naše sugrađane da shvate ozbiljnost i težinu situacije u kojoj se nalazimo, poštuju upute kriznih štabova na svim nivoima vlasti i smanje kretanje kako bi izbjegli teže posljedice i sačuvali zdravlje.

Direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prof. dr. Mehmed Kulić i direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo prof. dr. Amira Skopljak naglasili su, između ostalog, da će novo sanitetsko vozilo za transport pacijenata poboljšati, prije svega, kvalitet zdravstvenih usluga.

Zahvalili su se općinskom načelniku, Općini Novo Sarajevo i Štabu civilne zaštite na dosadašnjoj izuzetnoj saradnji.