|

Dom zdravlja KS: Stomatološke usluge dostupne su samo akutnim slučajevima

Dom zdravlja KS: Stomatološke usluge dostupne su samo akutnim slučajevima
198
L. K.
21.3.2020. u 12:39
10
komentara
198

dijeljenja
Dom zdravlja KS: Stomatološke usluge dostupne su samo akutnim slučajevima Foto: E. H./Klix.ba
Zbog aktuelne situacije i širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini, ispred domova zdravlja postavljeni su trijažni šatori te je izdato saopćenje da se obavljaju samo osnovni pregledi. No, neki građani ne žele poštovati pravila.
"U aktuelnoj epidemiološkoj situaciji mi smo već poticali da imamo trijažne šatore ispred svih domova unutar Kantona Sarajevo. Dakle, specijalističko konsultativni pregledi se obavljaju u reduciranom obimu", objašnjava glasnogovornik Doma zdravlja Kantona Sarajevo Arman Šarkić.

Dodaje kako su svi kontrolni pregledi su odgođeni: "U suštini, sve ono što više čini štete nego koristi ulaskom u prostorije domova zdravlja je obustavljeno. Prema tome, to se odnosi i na stomatološku službu. Ona radi izuzetno samo akutne slučajeve".Šta spada u akutne slučajeve? Jaki bolovi, otekline i krvarenje zuba. Sve ostalo se ne radi, dakle, kontrolni pregledi, plombiranje i sve slično tome može i mora sačekati, ističe Šarkić.

"Dakle, molimo pacijente da racionalno koriste stomatološke usluge i na taj način maksimalno zaštitite svoj epidemiološki status", zaključio je.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...