{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH sutra o zakonu o popisu stanovništva

F
30.11.2011. u 16:52
0
0
Dom naroda PSBiH sutra o zakonu o popisu stanovništva
0
Dom naroda PSBiH sutra o zakonu o popisu stanovništva
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Prijedlog zaključka o produžavanju amandmanske faze za Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
Nakon što je već produžavan rok za ulaganje amandmana na prijedlog ovog zakona, delegati bi se sutra trebali izjasniti o prijedlogu zaključka Kolegija Doma naroda da se za 30 dana produži amandmanska faza.

Podsjećanja radi, Dom naroda PSBiH u prethodnom sazivu nije okončao proceduru u vezi s prijedlogom zakona o popisu stanovništva, dok je u prošlom sazivu Predstavničkog doma predloženi zakon dobio "zeleno svjetlo“.

Ipak, tada je bila sporna odredba predloženog zakona kojom je definirano da će primjena podataka o etničkoj strukturi stanovništva prema popisu stanovništva iz 1991. važiti i nakon okončanja ovog popisa za formiranje vlasti na svim nivoima u BiH sve do potpunog provođenja Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predstavnici stranaka iz RS-a protivili su se ovakvoj odredbi, kako u prošlom tako i u aktuelnom sazivu.

Dom naroda bi na sutrašnjoj sjednici, između ostalog, trebalo da razmatra Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudskim postupcima, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: