{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH o sigurnosti rada u institucijama BiH

F
14.7.2013. u 12:51
2
10
Dom naroda PSBiH o sigurnosti rada u institucijama BiH
2
Dom naroda PSBiH o sigurnosti rada u institucijama BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna ove godine.
Ove informacije prošle je sedmice razmatrao i Predstavnički dom državnog parlamenta.

Naime, više hiljada građana okupilo se 5. juna ispred zgrade institucija BiH zahtijevajući da bude usvojen zakon kojim bi trajno bilo riješeno pitanje izdavanja jedinstvenog matičnog broja.

Nezadovoljni građani 6. juna, kada je trebala biti održana sjedica Predstavničkog doma PSBiH, nisu dozvolili nikome izlazak iz zgrade institucija BiH sve do četiri sata ujutro, što je bio razlog da poslanici iz RS-a prestanu dolaziti na posao u zgradu institucija BiH narednih mjesec dana.

Dom naroda državnog parlamenta trebao bi razmatrati i zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH.

Delegati bi trebali razmatrati Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH i Godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH za 2012. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: