{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda o platama i naknadama, te o hemijskom oružju

F
12.9.2013. u 08:01
2
13
Dom naroda o platama i naknadama, te o hemijskom oružju
2
Dom naroda o platama i naknadama, te o hemijskom oružju
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu će danas biti održana 32. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).
Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, zahtjev delegatkinje Borjane Krišto za razmatranje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kao i Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

Delegati će odlučiti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o implementaciji Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje, gomilanja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH te Prijedlogu zakona o programu zaštite svjedoka u BiH.

Dom naroda će se izjasniti i o Prijedlogu zakona o odgovornosti za nuklearnu štetu, te Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Izvještaju o radu Pravobranilaštva BiH za period od 1. januara 2011. do 31. decembra 2011.

Bit će raspravljano i o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za 2012., a delegati će razmatrati i Informaciju o radu Tužilaštva BiH za 2012. kao i Izvještaju iz oblasti poljoprivrede za BiH za 2012.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Rad komisija institucija BiH", najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: