BiH
3

Dom naroda FBiH danas o prihvatanju zaduženja za koridor 5C

FENA
U Sarajevu će danas biti nastavljena vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine čiji je prethodni dio održan početkom juna.

U preostalom dnevnom redu su strateški plan razvoja i organiziranja Službe Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za period 2014.-2016. godine, kao i Prijedlog odluke o parlamentarnoj Zajedničkoj službi.

Naredne tačke dnevnog reda su odluke o prihvatanju zaduženja vezanih za Koridor 5-c te za realizaciju Projekta izgradnje crpne hidroelektrane "Vrilo", kao i Projekta izgradnje hidroelektrane "Janjići".

U prvom dijelu ove sjednice, održanom 5. juna, delegati su odobrili set federalnih antikoruptivnih propisa među kojima su Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala te Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine. Shodno tome su odobrili izmjene u dosadašnjem krivičnom zakonodavstvu Federacije.

Također su 5. juna odobrili imenovanje sutkinje Mirjane Čučković u Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koje djeluje u Ustavnom sudu FBiH.