{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda danas nije ispunio drugi uslov Moneyvala, BiH prijeti crna lista

6.6.2014. u 14:40
14
85
Dom naroda danas nije ispunio drugi uslov Moneyvala, BiH prijeti crna lista
14
Dom naroda danas nije ispunio drugi uslov Moneyvala, BiH prijeti crna lista
Foto: Klix.ba
Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je odlučivao o dva veoma bitna Prijedloga zakona od kojih je zavisilo da li če naša zemlja biti stavljena na crnu listu Komiteta eksperata Vijeća Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL).
Prvi od dva Prijedloga, onaj koji se odnosi na sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, ekspresno je usvojen sa 12 glasova za i jednim suzdržanim. Međutim, sporan je bio drugi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Halid Genjac iz Kluba Bošnjaka kazao je da u Domu naroda nema spremnosti da se o ovom Prijedlogu raspravlja hitno i po skraćenoj proceduri.

Ovo je potvrdilo i glasanje delegata koji su sa dva za, devet protiv i dva suzdržana odbili raspravljati o ovom Prijedlogu zakona po skraćenoj proceduri što znači da će se o njemu raspravljati u reovnoj proceduri.

Na ovaj način, a protivno uputama Jana Kleijssena, šefa delegacije Komiteta eksperata Vijeća Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL), koji je kazao da se nada kako će oba zakona biti usvojena danas, Bosna i Hercegovina je produžila agoniju kada je riječ o stavljanju naše zemlje na crnu listu Moneyvala.

Da li će BiH biti stavljena na crnu listu sada zavisi od Komiteta eksperata Vijeća Evrope za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL).

Već sutra se može očekivati saopćenje Moneyvala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: