Stručnjaci upozoravaju
47
Dolina Neretve se pretvara u pustinju
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista nek\' \"Hrvati BiH\" kako vole za sebe reci, zrtvuju radi Hrvata u Hrvatskoj ovi im to sigurno nece cijeniti. Bolje da Hrvati u Hrvatskoj zive bolje od \"Hrvata u BiH\". Jer ono su Hrvati \"njima voljene Hrvatske\". A vi zivite onda u
Mislio sam se nasekirat ali ,nemam vremena odo pit fuka
NIje mi jasno zašto bi pretvaranje istočne Hercegovine u pustinju bilo loše ? Pa tamo je sve srpski živalj. Lukav plan Hrvatske. Glasaj za gradnju.
Uzmite studiju\"Višenamjesko korišćenje voda na Gornjim Horizontima rijeke Trebišnjice\" koju su zajednički 1984. godine uradili Elektroprivreda BiH, Poljoprivredni kombinat APRO Hercegovina i Vodoprivreda BiH. Tamo se ne spominje nikakva ekološka katastrofa. To se spominje u zadnje vrijeme i očigledno je političko pitanje, čak i ovdje vidimo da ekolozi komentarišu s kime je potpisan sporazum. Gdje to ima?! Znači nikakvog narušavanja toka Neretve nema, već neko očigledno ne može podnijeti uspjeh druge strane, jer će čitava Istočna Hercegovina biti u ogromnom suficitu električne energije i sa izuzetnom podlogom za razvoj poljoprivrede, jer će biti uređeno navodnjavanje do savršenstva. Znači nemojte sputavati nekoga da se razvija, jer praktično time kočite i razvoj BiH !!!
kako je covjek sam sebi neprijatelj..... uzas i zalost.....
Katolici iz Herceg-Bosne prijete Bosnjacima k.l.a.nj.e.m: Nakon što se oglasila Štefica Galić, supruga pokojnog Neđe Galića, heroja iz Ljubuškog koji je stotine sugrađana drugih nacionalnosti spasio logora i sigurne smrti, pritisak i prijetnje novinarima portala tacno.net i svima koji su učestvovali u kreiranju filma \"Neđo od Ljubuškog\" ne jenjavaju. Ovaj put, prema riječima Amera Bahtijara, kolege sa ovog portala, prijete im da će ih Z.A.K.L.A.T.I.
Sto hoce da nas s*j*e*b*u ovi hrvati., prvo most, pa sad ovo :S sta je slijedeće ?
I ko je ono rekao da ima Bosne:) Mi iz Republike Srpske smo odlučili da vam napravimo Saharu, ionako imate piramide pa da budete pravi potomci faraona, kao najstariji narod :))))
je.bat ga, nemoguce je izbjeci najcrnji scenario najsuhlje pustinje, tako je to sa muslima.nci.ma, tamo gdje oni zive na kraju se sve pod njima i njihovim neradom, i javaslukom, i lopovlukom, pretvori u odvratnu pustinju i egipat je prije 5 000 godina bio fenomenalna zitnica a dolaskom isl.ama postade iskljucivo pustinja slucajnost ? libije, pakistani, afganistani, sudani, izastani ?
Dolje navedeni pasus pogresno navodi cinjenice; \"Po zadnjim planovima iz sliva Neretve u sliv Trebišnjice preusmjeravala bi se ogromna količina vode, veća nego što je cijeli protok Neretve u Mostaru, što znači da će predloženi projekti imati drastični utjecaj na hidrologiju i ekologiju područja s pogubnim posljedicama po lokalno stanovništvo, kako u Hrvatskoj, tako i u BiH\", upozorili su iz WWF. Trebisnjica je ponirala na kraju Popovog Polja i izgradnjom HE Capljina voda se akumulirala na zapadnom kraju Polja i tunelom vodila na turbine i dalje u Neretvu. Prije izgradnje HE Capljina nikada nije postojala direktna veza izmedju Trebisnjice i Neretve. TE Gacko je proizvodila struju prvenstveno za aluminijski kombinat Mostar i visak struje preko noci je koriscen za \"pumpanje vode iz capljinske doline u Popovo Polje da bi preko dana u peak-u potrosnje uskocila u sistem. To znaci da je vodena masa balansirana i nikada nije dovedena u pitanje.
Sirom Bosne ZA DOM SPR.EM.NA straža, crno.košu.ljaša Kralj.evica Bl.aža. Ja.s.eno.va.c i Gra.diš.ka Stara, to je kuca Maksovih m.e.sa.ra. Kroz Sarajv\'o kamioni žure, voze crnce Fran.cetica Ju.re. Zapad Bosne, peti korpus sine, casno pamti oluju Go.to.vine. U Capljini, kl.ao.n.ica bila, puno Sr.b.a Neretva nosila. Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Sr.be plavome Jadranu. \'ko je mogo zamisliti lani, da ce Baj.ram slavit partizani. Palce Ratko, place Rašo iz tamnoga Haga, Slobo Slobo nema nista od Bosne i Karlobaga. Tko je reko, j.e*o li ga ca.ca, da se H.O.S nikada ne vraca. Pav.el.icu, ti si naša straža, uzmi komunjaru Covu, a vrati nam Blaža. Moli ti se Bože, naša savijest cista, cuvaj Hrva.tsku i Bos.nu od s.r.ba i komunista. Ne bojimo se n.o.ž.a, ne bojimo se ž.i.c.e Osveta ce biti, radi Sre.bre.nice Sjajna zvijezdo iznad Trebevica, pozdravi nam A.n.tu Pav.eli.ca.
hahahahha, kako ste jadni, stavljate slike neretve koje su danas vidljive i onda pisete kako ce postati pustinja, ahahahahahhaa.
a onda ce jos za 50 godina u neretvanskoj pustinji da se otkriju velika nalazista nafte i sve ce biti kao u snu: pustinja,nafta,Arapi, islam.... Naravno neko novo arapsko proljece se podrazumijeva. lako je zamisliti bosnjacke pobunjenike umotane u neke krpe kako na kamilama jurisaju po neretvanskoj pustinji divljacki pucajuci iz kalasnjikova koje su im prodali susjedna Srbija i Hrvatska.
eto poturice ce konacno dobiti pustinju i moci ce da se igraju u pijesku kao i braca im Arapi hihiihi
Republika Srpska i Hrvatska ce graditi hidroelektrane a lojavci mogu samo da ga duvaju. I sta fali ako se Neretva pretvori u pustinju? Zar pustinja nije prirodno okruzenje za azijsko-arapski dio popilacije FBiH koji se voli zvati mosnjaci?
Ima još u Hercegovini sličnih problema... eto je pola Mostara, Jablanice, Konjica korumpirano od strane tajkuna Bećirevića i njegove firme Prominvest, koji uništava dolinu Dive Grabovice podno Čvrsnice, dio budućeg Nacionalnog parka Prenj-Čvrsnica. Po njegovim \"saobraćajnicama\" kroz dolinu onda dolaze šumokradice iz Mostara i ilegalno sijeku prvoklasno, endemsko, drveće. A, Konjičani su se već dokazali u kriminalnoj sječi rijetke tisovine na Prenju. Ovaj lik Bećirević ima hotele, stanove, par firmi, hoće da nabavi i helikopter, podmićuje sarajevske i jablaničke planinare... ima sve moguće zabrane na eksploataciju šljunka u Divi Grabovici, i nikom\' ništa!!!
Ovo je najveći problem u državi. A kako je to jak lobij da nijedan dnevnik o ovome ne smije progovoriti!