{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu

23.7.2016. u 16:45
21
50
Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu
21
Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za razliku od svih država iz regije samo Generalni konzulat BiH u Minhenu nema informaciju o tome da li među stradalim i ranjenim osobama u napadu u Minhenu ima državljana BiH.
Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH rečeno nam je kako Generalni konzulat još uvijek nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju da među poginulim i povrijeđenim u Minhenu ima državljana BiH.

"Kako im policija saopćila proces identifikacije još uvijek traje i nije završen, a policije nije mogla biti preciznija u informaciji kada će okončati taj proces", rečeno nam je u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Za razliku od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava diplomate iz regiona itekako su informisane o statusu svojih građana.

Tako je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske već saopćilo da među poginulima u jučerašnjem napadu u Minhenu nema hrvatskih državljana.

"Prema službenim informacijama nadležnih tijela, u jučerašnjem napadu u Minhenu među poginulima nema hrvatskih državljana", saopćeno je iz Ministarstva.

I Ambasada u Berlinu kao i Generalni konzulat Crne Gore u Minhenu imaju informacije da u napadu nije stradao nijedan državljanin Crne Gore.

Vlasti iz Crne Gore objavile su brojeve telefona diplomatsko-konzularnih predstavništava ove zemlje poručujući da će im se uposlenici staviti na raspolaganje. Za razliku od njih Generalni konzulat BiH u Minhenu nije bio dostupan za građane, a ni za mediji u noći kada se dogodio napad, kao ni dan poslije.

Konzul Srbije u Minhenu Snežana Miljanić jutros je izjavila srbijanskim medijima da među poginulima u oružanom napadu u Minhenu nema građana Srbije, ali da Bavarska policija nije mogla da potvrdi da li među povrijeđenima ima srbijanskih državljana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: