{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu

23.7.2016. u 16:45
21
50
Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu
21
Dok susjedne države znaju, BiH nema podatke o statusu svojih državljana u Minhenu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za razliku od svih država iz regije samo Generalni konzulat BiH u Minhenu nema informaciju o tome da li među stradalim i ranjenim osobama u napadu u Minhenu ima državljana BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH rečeno nam je kako Generalni konzulat još uvijek nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju da među poginulim i povrijeđenim u Minhenu ima državljana BiH.

"Kako im policija saopćila proces identifikacije još uvijek traje i nije završen, a policije nije mogla biti preciznija u informaciji kada će okončati taj proces", rečeno nam je u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Za razliku od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava diplomate iz regiona itekako su informisane o statusu svojih građana.

Tako je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske već saopćilo da među poginulima u jučerašnjem napadu u Minhenu nema hrvatskih državljana.

"Prema službenim informacijama nadležnih tijela, u jučerašnjem napadu u Minhenu među poginulima nema hrvatskih državljana", saopćeno je iz Ministarstva.

I Ambasada u Berlinu kao i Generalni konzulat Crne Gore u Minhenu imaju informacije da u napadu nije stradao nijedan državljanin Crne Gore.

Vlasti iz Crne Gore objavile su brojeve telefona diplomatsko-konzularnih predstavništava ove zemlje poručujući da će im se uposlenici staviti na raspolaganje. Za razliku od njih Generalni konzulat BiH u Minhenu nije bio dostupan za građane, a ni za mediji u noći kada se dogodio napad, kao ni dan poslije.

Konzul Srbije u Minhenu Snežana Miljanić jutros je izjavila srbijanskim medijima da među poginulima u oružanom napadu u Minhenu nema građana Srbije, ali da Bavarska policija nije mogla da potvrdi da li među povrijeđenima ima srbijanskih državljana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: