Izbori u Starom Gradu
440

Dok Komšić pije kafu sa Čengićem, Begić i Mešalić šetaju sa Selimbegovićem

F. H.
Foto: Facebook/ Haris Zahiragić
Foto: Facebook/ Haris Zahiragić
Izbori za načelnika u općini Stari Grad će se održati 29.10.2023. godine, a kampanja se lagano zahuktava. Danas su Bašćaršijom sa kandidatom SDA Dženanom Selimbegovićem prošetali članovi Demokratske fronte Zlatan Begić i Mahir Mešalić.
Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić objavio je na Facebooku fotografije šetnje sa Selimbegovićem te Begićem i Mešalićem. U opisu je napisao "Borba za državu na svim nivoima! Šetnja i kafa u Starom Gradu sa našim prijateljima".

Zanimljivo je da je ranije Demokratska fronta u Sarajevu dala podršku Irfanu Čengiću u izborima za načelnika, a sa Čengićem je prošetao i predsjednik Željko Komšić te kantonalni zastupnik Albin Zuhrić.

Begić je nakon informacije da je DF podržao kandidaturu Čengića na lokalnim izborima ranije ljutito reagovao na Twitteru.

"Nakon svega, ko svoj glas da kandidatu tzv. 'trojke' makar i u mjesnoj zajednici, taj je isti kao i oni. Sramota je to, dame i gospodo, drugarice i drugovi. Toliko", napisao je Begić u očitom protivljenju odluci DF-a da podrži Čengića.