{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogs Trust nastavlja besplatnu obuku veterinara za sterilizaciju pasa

11.11.2014. u 11:44
47
15
Dogs Trust nastavlja besplatnu obuku veterinara za sterilizaciju pasa
47
Dogs Trust nastavlja besplatnu obuku veterinara za sterilizaciju pasa
Foto: Dogs Trust
U cilju nastavka širenja svoje podrške na sve dijelove Bosne i Hercegovine, Dogs Trust je 10. novembra 2014. godine počeo novu seriju besplatnog programa usavršavanja veterinara i veterinarskih tehničara u najnovijim tehnikama hirurške sterilizacije i kastracije pasa.
Sedmodnevna intenzivna obuka, koja se održava u saradnji sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, pod nadzorom vodećih međunarodnih i domaćih stručnjaka je nakon pauze od nekoliko mjeseci za novembarsku sesiju okupila šest novih veterinarskih profesionalaca iz cijele zemlje.

Osim profesionalnog usavršavanja, te općenito dizanja nivoa veterinarskih usluga u BiH, cilj treninga je i omogućavanje lokalnim zajednicama širom zemlje da organizuju akcije masovne sterilizacije kroz besplatnu obuku njihovih veterinara.

"Kao predstavništvo britanske dobrotvorne Fondacije za pse, cilj nam je lokalnim vlastima i ostalim akterima osigurati savjetodavnu, tehničku, ali i finansijsku podršku u rješavanju problema pasa lutalica u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH“, kazao je Anel Bećirović, Šef predstavništva Dogs Trust-a u BiH, dodavši da se masovnim sterilizacijama, ali samo u kombinacijama sa svim ostalim mjerama iz Zakona, može doći do efikasnog, troškovno prihvatljivog, humanog i trajnog rješenja problema pasa lutalica.

Dogs Trust će također pomoći napore lokalnih zajednica da stvore preduvjete za organizaciju kampanja masovne sterilizacije pasa, te će, pored obuke veterinara, ponuditi i obuku u uspješnoj organizaciji i vođenju ovakvih kampanja.

Dogs Trust poziva sve veterinare iz BiH, direktno ili kroz njihova strukovna udruženja, da uzmu učešća u ovom treningu te po završetku obuke dobiju Dogs Trust-ov certifikat.

Više informacija, uključujući proceduru registracije za trening, možete pronaći ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: