Dogovori u toku: Princ Albert od Monaka dolazi u Banju Luku

Piše: E. G./Klix.ba
2.7.2014. u 10:18
23
116
Dogovori u toku: Princ Albert od Monaka dolazi u Banju Luku
23
Dogovori u toku: Princ Albert od Monaka dolazi u Banju Luku Princ Albert i njegova supruga Charlene, bivša olimpijska plivačica iz Južne Afrike (Foto: EPA)
Princ Albert II od Monaka mogao bi krajem ovog mjeseca doći u Banju Luku, potvrđeno je portalu Klix.ba.
On bi trebao prisustvovati Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore "Banja Luka - Vrbas 2014".

"Trenutno se pokušavamo dogovoriti s njim, odnosno uskladiti termine kako bi on mogao doći. On ima svoje obaveze, mi svoje, pa ukoliko to uskladimo, ugostit ćemo ga u Banjoj Luci", kazao je za Klix.ba Nikola Stanković, sekretar Kajak kanu kluba Vrbas i direktor Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu.

On je dodao da je kabinet člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića u kontaktu sa Albertom od Monaka i da razgovaraju u vezi s posjetom gradu na Vrbasu.

"Princ Albert je ranije izrazio želju da prisustvuje nekom sportskom takmičenju u BiH i mi smo se slučajno našli u toj cijeloj priči. Ako dođe, on bi tu prisustvovao kao ljubitelj sporta generalno, a to bi vjerovatno bilo 20. jula kada je i dodjela medalja", kaže Stanković.

Albert od Monaka je navodno i ranije izrazio želju da posjeti Olimpijski komitet BiH i Sarajevo. On je veliki zaljubljenik u sport, a veći broj sportova je i sam trenirao. Predsjednik je Olimpijkog komiteta Monaka i član je Međunarodnog olimpijskog komiteta.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (116)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: