Sarajevo
0

Dođite na humanitarnu manifestaciju "Zimski bazar"

FENA
Fondacija Helping Hands § Hearts (Ruke i srca koja pomažu) organizirat će danas u Sarajevu Zimski bazar - Međunarodni festival hrane i pića, a novac od prodaje namijenjen je projektu koji će biti fokusiran na obrazovanje s krajnjim ciljem podsticanja i stvaranja svijesti o potrebi za učenjem, aktivnim angažmanom i želji za sticanjem znanja, te time povećati interesovanje i razviti naviku čitanja.

"Naš plan je stvoriti ili obnoviti biblioteke i čitaonice u osnovnim školama u Sarajevu, a nastavit ćemo i podršku Pedijatrijskoj klinici Jezero, te dječijim domovima 'Egipat' i 'Bjelave'", navode iz Fondacije.

Prihod od RAFFLE for LIFE (Tombola za život) namijenjen je za kupovinu prijenosnog ručnog uređaja koji daje ispravne rezultate analize krvi u dvije minute. Tim bi se pacijentima klinike Jezero skratilo vrijeme čekanja.

U okviru Zimskog bazara bit će predstavljena nacionalna jela koja će pripremiti predstavnici 17 ambasada u BiH, a posjetioci će moći uživati i u proizvodima raznih firmi i nevladinih organizacija.

Iz Fondacije navode da su sredstva sakupljena prošle godine na Zimskom bazaru utrošena za nastavak podrške Pedijatrijskoj klinici Jezero. Podijeljeno je i 2.496 paketa "Zdravi i sretni" pacijentima na klinici Jezero, donirano je pet infusomat mašina namijenjene za sigurnu terapiju infuzijom za djecu oboljelu od raka koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju te klinike, te kreiran "Roditeljski Lounge” na onkološkom odjelu. Proširena je i podrška na dječije domove "Egipat" i "Bjelave", a u naredna tri mjeseca bit će renovirana tri predvorja na klinici Jezero.