BiH
274

Dodjelom priznanja laureatima obilježen Dan Zenice: Evropa je naša sudbina i ona će nama doći

Piše: E. M.
Laureati Zenice (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Svečanom sjednicom u velikoj sali Gradske uprave u Zenici danas je obilježen rođendan Zenice, a najuspješnijim Zeničanima dodijeljena su priznanja grada.

Svečana sjednica počela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a zatim je za govornicu pred vijećnike i goste izašao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je ujedno danas proslavljao i svoj rođendan. U svome obraćanju prisutnima Kasumović je izjavio kako je razvoj lokalne zajednice prioritet u njegovom radu te da će problemi grada i građana biti i njegovi problemi.

"Želim da Zenica svima bude bliska, a da gosti iz nje ponesu samo ugodna iskustva. Po svojim dostignućima Zenicu treba mjeriti sa evropskim centrima i gradovima. Kako bi to postigli, mladi moraju ostati u Zenici, a mi odrasli moramo promijeniti navike i da radimo za dobrobit našeg grada. Evropa je naša sudbina i ona će doći nama, a ovdje će stvarati nove vrijednosti", poručio je Kasumović.

Gradonačelnik Zenice je poručio kako je za četiri mjeseca njegovog mandatara gradska administracija pokazala da može odgovoriti na zahtjeve građana te je pomenuo i dosadašnje aktivnosti koje su poduzete i uspješno realizovane. Kasumović je poučio kako će u Zenici biti uskoro otovreno više stotina radnih mjesta.

"Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu riješiti i problem grijanja te da će građani imati tople radijatore, a da će iz slavina ići Plava voda. Neka nam vodilja budu evropski standardi. Trebamo biti ponosni na svoj grad, tradiciju i ljepotu i hvala generacijama naših sugrađana koji su gradili Zenicu po mjeri čovjeka poznatu kao po sportu, kulturi i ljudskoj toplini", zaključio je Kasumović.

Danas su dodijeljena i priznanja najuspješnijim Zeničanima: Aldini Aganović kojoj je nagrada dodijeljena kao priznanje za rezultate u odgojno-pedagoškom radu u muzici, Klubu sjedeće odbojke Zenica 92 (za 20 godina postojanja, resocijalizaciju RVI i sportske rezultate), olimpijskom treneru Muniru Selimoviću (za rezultate u sportu i obrazovanju), profesoru na UNZE Sabahudinu Jašareviću (za afirmaciju obrazovnog rada) te policijskom komesaru Semiru Šutu (za unapređenje rezultata rada policije i sigurnosti grada).

U ime nagrađenih laureata grada Zenice obratio se policijski komesar Semir Šut koji je istakao kako je Nagrada Zenice svim dobitnicima velika nagrada za rad i trud te je Zenici čestitao rođendan.