{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Vratili smo povjerenje u proces privatizacije

F
2.7.2007. u 15:55
0
0
Dodik: Vratili smo povjerenje u proces privatizacije
0
Dodik: Vratili smo povjerenje u proces privatizacije
Milorad Dodik
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je veliki uspjeh njegove vlade vraćanje povjerenja u proces privatizacije u RS-u.
Navodeći da će od uspješne privatizacije "Telekoma Srpske", od koje je dobijeno 646 miliona eura, biti pokrenuti investicioni ciklus, Dodik je u izjavi novinarima na Mrakovici kazao da Vlada RS-a želi da pripremljenim Razvojnim program RS-a pokrene nove ekonomske projekte, poveća bruto društevni proizvod za oko 20 posto, smanji nezaposlenost, te poveća plaće i osigura da RS bude konkuretnija u okruženju.

On je ocijenio značajnim i to što je otpočeo proces revizije ranije provedenih privatizacija, što je kako je naveo, razlog i da se dobije podrška za Razvojni program RS-a za period od 2007. do 2010.godine koji će se realizirati transparetno i uz kontrolu utroška iznosa.

Prvi plasmani iznosa na bazi projekata općina, a kroz Investiciono-razvojnu banku RS-a, trebalo bi da uslijede već u septembru.

Dodik je danas na Mrakovići predstavio načelnicima i gradonačelnicima gradova i općina RS-a Razvojni program RS-a, a u poslijepodnevnim satima s ovim dokumentom bit će upoznati i predstavnici sindikata.

O Razvojnom programu sutra će se izjasniti i Narodna skupština RS-a na posebnoj sjednici.

Ministar finansija Aleksandar Džombić kazao je na Mrakovici da Razvojni program predviđa ravnomjerna ulaganja u sve općine RS-a, od čega će u infrastrukturu općina biti uloženo 150 miliona KM, za mala i srednja preduzeća 167 miliona, zatim 60 miliona za restrukturiranje preduzeća kako bi se okončao proces privatizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: