Nije se sjetio spomenuti
70

Dodik uručio ključeve od stanova, iz EU ga podsjetili ko je dao novac

T. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini obavijestila je danas javnost kako je dio sredstva iz evropskih fondova obezbijeđen i za stanove izbjeglih i raseljenih porodica u RS-u.

Oni su to poručili nakon što su danas uručeni ključevi za navedene porodice u Banjoj Luci.

"Regionalni stambeni program pomaže osigurati da hiljade raseljenih osoba imaju mjesto koje mogu zvati domom. Od 294 miliona eura dodijeljenih RHP, Evropska komisija je obezbijedila 81 posto. Države članice EU i drugi međunarodni donatori su obezbijedili ostatak", saopštila je delegacija EU u BiH.

Naglasili su da su ponosni na ovaj projekat i da je to možda stvar koju građani danas nisu čuli.

Ova poruka može se protumačiti kao referisanje na Dodikovu objavu u kojoj je on obavijestio javnost da je prisustvovao činu urečenja ključeva za porodice.

Dodik je zaboravio istaknuti ko je finansirao ovaj projekat. Istaknuo je da se nada da će porodice imati pristojan život.

"Vjerujem da će izbjegle i raseljene porodice kojima su danas uručeni ključevi stanova u banjalučkom naselju Ada konačno imati siguran i pristojan život nakon višegodišnjeg čekanja. Zahvaljujem svima koji su pomogli u ovom programu koji se sprovodi činom Republike Srpske", kazao je danas Dodik.

U objavi nije spomenuto kako su sredstva obezbjeđena te se to može protumačiti kao "ubiranje" jeftinih političih poena.