BiH
148

Dodik uputio saučešće Lavrovu povodom ubistva ambasadora

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je večeras telegram saučešća ministru inostranih poslova Rusije Sergeju Lavrovu povodom ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

Dodik je istakao da je vijest o tragičnoj smrti ambasadora Ruske Federacije u Turskoj primio sa zaprepaštenjem, što zbog činjenice da je život izgubio jedan ruski diplomata, časno služeći svojoj zemlji, što zbog činjenice da je život izgubio od čovjeka čija služba je bila da čuva živote drugih.

"Vaša principijelna politika doprinijela je da se na mnogim mjestima u svijetu uspostavi mir i stabilnost, uvijek u skladu sa međunarodno pravnim normama, što tragičnu pogibiju ambasadora Karlova čini još težom", istakao je Dodik, koji je u ime građana Srpske i svoje lično ime izrazio saučešće Lavrovu i saosjećanje sa porodicom tragično stradalog ambasadora.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov ubijen je večeras u napadu iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari. Napadač je identifikovan kao 22-godišnji Mevlut Mert Altintaš, pripadnik policije u Ankari.