|

Dodik uoči posjete Rusiji: BiH je zainteresovana za ruski gas, ali i "Turski tok"

Dodik uoči posjete Rusiji: BiH je zainteresovana za ruski gas, ali i "Turski tok"
16
Klix.ba
3.6.2019. u 19:09
117
komentara
16

dijeljenja
Dodik uoči posjete Rusiji: BiH je zainteresovana za ruski gas, ali i "Turski tok" Foto: I.Š./Klix.ba
Bosna i Hercegovina, a posebno Republika Srpska, zainteresovane su za ruski gas i priključenje projektu gasovoda "Turski tok", izjavio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik je uočio posjete Petrburškom međunarodnom ekonomskom forumu, za "Rusku gazetu" rekao da je glavni cilj posjete tom forumu da se istakne zainteresovanost za ruski gas i osiguraju uvjerenja za uključenje u taj projekat Republike Srpske, odnosno BiH, prenosi Srna.

On je podsjetio da redovno posjećuje Petrburški međunarodni ekonomski forum i da ga smatra jednim od najvažnijih na svijetu sa ekonomske i političke tačke gledišta, posebno zbog toga što se taj masovni događaj održava pod patronatom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Petrburški međunarodni ekonomski forum daje odličnu priliku za upoznavanje sa dostignućima ruske ekonomije. Zbog toga je za Republiku Srpsku važno da se predstavi u Sankt Peterburgu", rekao je Dodik.

On je napomenuo da su ključni dogovori sa Rusijom o učešću ruskih kompanija u projektima u Republici Srpskoj bili zaključeni na ovom forumu u Peterburgu.

"Za nas je jako važno obnoviti pregovore o mogućem priključenju RS projektu 'Turski tok'", naglasio je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (117)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...