Novi "kolačići"
15

Dodik: U Vladi RS-a bit će i Ujedinjena Srpska, NDP i "dobojska grupa" Obrena Petrovića

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će novu vladu Republike Srpske, osim SNSD-a, DNS-a i SP-a, činiti i Ujedinjena Srpska, NDP i grupa Obrena Petrovića iz Doboja.

"Vjerujem da još neki mogu da budu u svemu tome. Ima pojedinaca iz drugih političkih partija koji se klasifikuju kao opozicija, a koji žele da razgovaraju", rekao je Dodik večeras za Alternativnu televiziju.

On vjeruje da će do utorka, 13. novembra ili srijede, 14. novembra, biti završeni unutrašnji dogovori i da do tada ima vremena i za neke druge da se pojave i razgovaraju.

"Poslije toga nema više razgovora, jer preostaje pet-šest dana do sjednice Narodne skupšptine Republike Srpske i njenog konstituisanja", naveo je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, napominje da je ta stranka rekla sa kim hoće i šta hoće, a sa kim neće da razgovara, ali i ističe da je dobrodošao svaki pojedinac koji smatra da može doprinijeti patriotskom bloku.

On je izrazio spremnost da razgovara i sa liderom NDP-a Draganom Čavićem, ističući da će prihvatiti svakog ko želi da bude dio većine koja je patriotska i za Republiku Srpsku.

"Poštovaćemo subjektivitet svake političke organizacije i bit će dogovarani, eventualno, programi i sve ono što ide sa tim", kaže Dodik.

On je istakao da je za Republiku Srpsku veoma značajno da se obezbijedi jedinstvo koje mora da bude manifestovano u vremenu u kojem se čini da je svijet u potpunom neredu.