Vlastiti podaci
81

Dodik tvrdi da RS u izbore ulazi najstabilnija nego ikada, odbacio optužbe OHR-a

SRNA
Foto: SNSD/Twitter
Foto: SNSD/Twitter
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da RS, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.

Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije - SNSD-a, DNS-a i SP-a na Kozari, Dodik je rekao novinarima da je učinjeno mnogo na poboljšanju života građana RS i da ne vidi načina da RS, njene finansije i institucije budu ugroženi.

Dodik je naglasio da RS bilježi rast u 15 posljednjih kvartala, podsjetivši da su povećane penzije i plate, kao i da se grade važni objekti.

Prokometirao je i kritike Ureda visokog predstavnika (OHR) i Ambasade SAD nakon odluke Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da odgodi usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH.

"Klub SNSD i DNS u Domu naroda djeluju homogeno. Odbacujem optužbe Visokog predstavnika", kazao je Dodik.

Na sastanku je imenovano operativno tijelo čiji zadatak će biti da utvrdi ulazak, kretanje i izlazak migranata s teritorije tog bh.entiteta.

Dodik je ponovio da u RS neće biti „sabirnih centara“ za migrante.

"Ne želimo da se na prostorima, gdje su nekad bili Srbi u Federaciji BiH nasele migranti", ustvrdio je Dodik, nakon sastanka delegacija vladajućih stranaka na Kozari.

Osvrćući se na migrantsku krizu u BiH, predsjednik DNS-a Marko Pavić je ocijenio da RS i FBiH moraju efikasnnije raditi na suzbijanju velikog broja migranata jer ih Srpska ne može primati.

Čelnik SP-a Petar Đokić ocijenio je da je koaliciono djelovanje u prethodnom periodu bilo usmjereno na poboljšanje ekonomskog stanja i da su rezultati vidljivi.

Na Kozari je danas održan sastanak vladajuće koalicije SNSD-a, DNS-a i SP na kojem je razmatrana politička situacija u Republici Srpskoj i BiH.