{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Tražit ćemo ocjenu ustavnosti Lajčakove odluke

F
19.10.2007. u 17:23
0
0
Dodik: Tražit ćemo ocjenu ustavnosti Lajčakove odluke
0
Dodik: Tražit ćemo ocjenu ustavnosti Lajčakove odluke
Predsjednik Vlade RS-a i SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će zatražiti ocjenu ustavnosti današnje odluke visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, ocjenivši ih kao neprihvatljive i protivne Ustavu BiH.
Pozivajući se na Ustav, Dodik je naveo da većinu prilikom glasanja čini najmanje jedna trećina glasova predstavnika sa teritorije svakog entiteta.

"On je to promijenio ili nastoji da promijeni donoseći odluku da se računa jedna trećina od broja prisutnih", kazao je Dodik u izjavi za Radio- televiziju RS-a.

Dodik je kazao da mu je žao što je visoki predstavnik u BiH "izabrao takav način rada sa domaćim strukturama vlasti, te što je podlegao strukturama koje je naslijedio u OHR-u koji su mu promovirali nemoguća rješenja".

Naveo je i da je ovo trenutak kada predstavnici RS-a treba jasno da pokažu da "su spremni da odbrane ustavni poredak u BiH i poziciju RS-a", te da "njega floskule - građani BiH - ne zanimaju u dijelu u kojem je značajno urušeno pravo građana RS-a i kada niko iz RS-a nije imao mogućnost da interveniše o ovom pitanju niti da bilo kakav prijedlog".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: