Lider SNSD-a
83

Dodik: Sutra ću se sastati s Čovićem, od ANP-a nema ništa, mi nismo kreteni

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je danas novinarima kako će sutra u Mostaru razgovarati s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem o formiranju vlasti na nivou državnih institucija.

"Što se tiče HDZ-a, to nije problem. Nisam čuo tog Bakira Izetbegovića jer odavno ne pratim šta on govori. Odavno znam da sve što kaže da to nije istina. Dakle, do njih je", kazao je Dodik.

Lider SNSD-a kazao je kako bosanskohercegovački entitet RS neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o Godišnjem nacionalnom planu (ANP).

"Mi nismo glupi da kažemo: Hajde vi to nazovite kako hoćete, neka se ne zove ANP, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo", rekao je Dodik.

Ocijenio je da je posve nerealna stvar da se od SNSD-a traži stavljanje ANP-a na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH s obzirom na to da ova stranka nema nijednog ministra u Vijeću ministara BiH.

"Kada bi oni to usvojili, kako je jučer rekao i predsjednik SDS-a Mirko Šarović, to znači da bi se otvorila vrata za rekonstrukciju vlasti, odnosno novu strukturu vlasti. Oni to neće iz tog razloga. Mi u Vijeću ministara BiH nemamo nikoga i onda oni polako pokušavaju da prenesu odgovornost na nas i kažu - vi ćete donijeti odluku koja će glasiti tako i tako kada sutra sjednete tamo. E nećemo, pa da vidimo kako će to izgledati s njima", kazao je Dodik.