Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koliko su mu kartu naplatili???
Kao Sluge su dovedeni na Balkan (od strane rimskog cara Heraklija),kao Sluge su se oformili kao narod i to bezobzirno plagirajuci koga su stigli.Ako se objektivno sagleda njihov razvoj kao naroda vidi se i vise nego jasno,da osim spektakularnog imena \"Sluge\" nicega originalnog kao narod nemaju.Strani uticaji i uticaji nesrpskog,pardon,nesluganskog starosjedilackog stanovnistva na etnogenezu Sluga su jedino sto imaju,i opet tvrde da je sve pod nebeskom kapom njihovo,slugansko.
Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu \"De Administrando Imperio\",gdje doslovno kaze sljedece: \"[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]\" (Konstantin Porfirogenet,De administrando imperio,Glava trideset i druga,str. 153.) I u svim historijskim izvorima na latinskom rijec \"Srbi\" se redovno prevodila kao \"Sluge\",a Srbija kao \"Sluganija\"(Servia),ili \"zemlja Sluga\"
Aha, znaci tako ste nasljedili laz:) Lazovi jedni:)
al uzivam u setnji od une do vidina!
@uvlakusa mastan i lojav pa ce proci :)
Sto malo ne prosetas po Pristini i ne ohladis se malo:) Nikad se ne zna, mozda tamo nadjes svog oca:)
\"Za krst časni i slobodu zlatnu\" \"Niko tako ka Turčin ne laže\"Njegoš Dodik je drugi Putin...
kako ce ova seljacka konjina se uvuc omalenom Putinu..? bice napeto...
ZNACI DA KONKRETIZUJEMO PITANJE: SABLJA ILI DZAK BRASNA?
DZEVADE MUHAMEDANCE,OTPALI POTOMCE SRBINA ILI HRVATA! ZA RAZLIKU OD TEBE,NISU RUSI OSVAJALI I NAMETALI VERU HRISCANSKU,ZA RAZLIKU OD TVOG VOLJENOG GOSPODARA,MADA KOLIKO VI MUHAMEDANCI SA PODRUCJA BEHA IMATE TIH VOLJENIH GOSPODARA... NEGO IMAM PAR PITANJA: JESI LI NASAO OCA? JESI LI SAZNAO SA GOTSKA PLEMENA? JESI LI SAZNAO KOJA SU SLOVENSKA PLEMENA DOSELILA SE NA PODRUCJE SADASNJE BEEEHA? I JESI LI SAZNAO KOJIM METODOM SI POTYRCEN,DA LI JE U PITANJU SABLJA ILI DZAK BRASNA??? A??
sad ce da vas isamara i umiri ima da budete poslusni ko bubice,sluge pokorne .Ma naucili ste vi na to!Vi ste super kad kandzija radi,tada nema bolje i odanije nacije! :) ps Chuo sam da ce Dodik izvoditi striptiz pred Putinom u hulahopkama? :)
Budalo, sta\'s tamo!?
Dodo,Dodiče,Srpska Ti kliče !
slugo-serviane-chobane iz rumunske pokrajine Vlahije evo dosao vam je gospodar,car pravoslavlja jesi li se naklonio slugo? hahhah chobane