|

Dodik: S papom ću pričati samo o politici koja se vodi u svijetu

Dodik: S papom ću pričati samo o politici koja se vodi u svijetu
78
S
SRNA
18.4.2019. u 18:19
58
komentara
78

dijeljenja
Dodik: S papom ću pričati samo o politici koja se vodi u svijetu Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sa papom Franjom 26. aprila u Vatikanu razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou u vezi sa politikom koja se vodi u svijetu.
Dodik je istakao da nema namjeru da prilikom susreta sa papom prenosi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, naglašavajući da i Republika Srpska ima svoja udruženja.

"Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i biće mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima", rekao je Dodik novinarima na Kozari.

On je dodao da očekuje da će sa papom Franjom razgovarati i o položaju vjerskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, nego i svih drugih vjerskih zajednica.

"Očekujem razgovore o kretanjima, o procesima u svijetu koji govore o tome da upravo na religijskoj osnovi dolazi najčešće do polarizacije i sukoba koji pretenduju da postanu globalni", naglasio je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...