|

Dodik prijeti: "RS će raspisati referendum"

Dodik prijeti: "RS će raspisati referendum"
0
S
SRNA
9.12.2009. u 21:16
113
komentara
0

dijeljenja
Dodik prijeti: "RS će raspisati referendum" Foto: AP
Ukoliko visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko produži mandat stranim sudijama i tužiocima u BiH, Republika Srpska će organizovati referendum, izjavio je danas u Kragujevcu premijer Srpske Milorad Dodik.
On je napomenuo da mandat stranih sudija i tužilaca ističe 31. decembra i istakao da je Sud BiH mjesto sa kojeg se želi disciplinovati RS, te da služi za progon političara, najčešće Srba.

Dodik smatra da BiH ne može biti izgrađena po principu jedan čovjek - jedan glas, već kao konfederelano uređena zemlja.

On je na predavanju u Kragujevcu o temi "RS - stanje i perspektive" rekao da je BiH podijeljeno društvo, koje nema legitimitet, jer se narodi koji u njoj žive nikada nisu izjasnili o toj državi.

Dodik je istakao da je RS stabilna i da je u ovoj godini uspjela da zabilježi rast industrijske proizvodnje za 18,4 odsto.

"Mi smo u zadnje tri godine imali suficit u budžetu, podgli društveni proizvod nominalno, a u ovoj godini uspjeli da zabilježimo rast industrijske proizvodnje za 18,4 odsto", naglasio je Dodik.

Predavanju "RS - stanje i perspektive" u Kragujevcu, koje je organizovao Forum za nacionalnu strategiju, prisustvovali su, između ostalih, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, odbornici Skupštine grada, vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...