RS "jedna federalna država"
0
Dodik predlaže da BiH bude "savez država"
Komentari (204)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za nocnu moru: Danasnja politicka atmosfera u Evropi ja takva da ne moze biti promjene granica. Bar ne sa inicijativom samih zainteresovanih. Ono silovanje sa nezavisnoscu Kosova je moglo da prodje jer su zapadnjaci sami o tome odlucili. Kad je tako, sta se moze uraditi sa BiH? Ovako kako je sada je put u propast. To Srbi dobro vide. Eto, muslimani cijelo vrijeme tvrde da su Srbi genocidni a istovremeno zele \"multietnicku\" itd. drzavu. A i Hrvate strasno vole. Pitam se onda s kim? Hrvati trebaju dobiti entitet u podrucjima gdje su vecina (pa i malo dijete zna koje su to teritorije i gdje). I treba raditi na tome da se entitetima da sto vise slobode za samostalno vodjenje politike. Mislim da - u tom slucaju - se muslimani ne trebaju bojati otcjepljenja niti Srba niti Hrvata odnosno njihovih entiteta iz BiH. Nema promjena granica, prema tome ostajemo svi u jednoj drzavi, ali takvoj koja je prihvatljiva za narode koji zive na svome i kod sebe.
„iole obrazovan čovjek može vidjeti i konstatirati da je RS federalna država u okviru BiH“. Sta je to po njegovim mjerilima \"obrazovan\" covjek, kad on ne zna ni jedan jedini strani jezik. Sramote silne, morao se vratiti sa sastanka jer nisu imali prevodioca za srbski, a covjek u danasnje vrijeme ne zna niti jedan strani jezik. Jad od lidera...... :-)
@black_mamba nije mi jasno odakle ti patriotizam a jos manje mi nije jasno na cemu baziras svoj optimizam ? par stvari; SDA age i begovi su upropastili Energoinvest, Agrokomerc, Energopetrol, ... a Brankovic bi da odmah rasproda Telekom ... iskreno vjerujem da vi bosnjaci nemate prijatelje osim palestinaca iz gaze :), da ste na vrlo losem geografskom polozaju i manje vise okruzeni srpskim entitetom. No to nije najlosije , najlosije od svega jeste unutarnjie rastrojstvo po cemu ste itekako poznati; sjeti se samo Rizvanbegovica, Dizdarevica, Abdica i eto ako bas hoces Izetbegovica i Tihica. A ni cuveni \"pad saptom\" pod Turke ne bi bio moguc da nije bilo unutarnje izdaje. Opstaju ne najsnazniji vac oni koje ne zanima pravo i pravda vec pozicija moci i njeno inteligentno koristenje.
O stvarno misli da su bosnjaci toliko naivni, jos uvijek jesu ali sigurno nisu kao pocetkom 90-ih..Sto bi se mi bez borbe odrekli hiljadugodisnje zemlje??Onse uostalom vrlo malo krece kroz BiH, a pogotovo Hercegovinu da bi mogao vidjeti koliki povartak Bosnjaka se desio, i to na podrucje nekadasnje erceg-bosne, tako da pola od tog navodnog treceg entiteta mogu okacit macku o rep.Sto bi Bosnjaci pristali na nekakve enklave i palestinizaciju??On uopste ne racuna da je 14 godina od onakvog rata, sasvim mali period za ocekivanje cuda, tj da se narod tek tako izmiri. Za to ce trebat jos vremena, i trebamo li se mi odreci drzave zbog toga? Naravno da ne trebamo i necemo. Uostalom tesko se narod moze i izmirit kad u tkz rs stite i velicaju ratne zlocince i zlocine, i naravno ad se lakse zagraditi, nego pogledati istini u oci, i krenuti dalje. Oni nastavljaju sa svojim ideologijama, i mi necemo dospustiti da nas jedan Tihic zavara i dvde propast.
NAJVEĆI KRIVAC JE SRBIJA KOJA, IAKO VIDI DA SE RASPADA KO TRHLA BANANA, IPAK JEDE_ G.O.V.N.A_ I GUBI TERITORIJE. DODUŠE, HISTORIJSKI GLEDANO, SRBIJA JE NAJVIŠE PROFITIRALA OD KOMUNISTA, JER SE NJENA TERITORIJA PROŠIRILA NA RAČUN DRUGIH REPUBLIKA I DRŽAVA (PRIMJER JE DRŽAVA KOSOVO) KOJE SU OSPORAVANE, A SVE U INTERESU JADNE SRBIJE. ... GOTOVO JE SA SMRDIJOM (SRBIJICOM). DA BAŠ SRBIJICA, JER IZGUBITI KOLIJEVKU, TJ SAZNATI ISTINU DA REPUBLIKA KOSOVO NIKADA NIJE BILA TZV. \"SRBSKA KOLIJEVKA\", NAJVEĆI JE PORAZ ZA SMRDIJU - SRBIJICU ;-) ŽIVJELA REPUBLIKA KOSOVO!!!
Stvarno, bez bilo kakve mrznje ili nidopodastavanja bi trebalo tu osobu dobro izpregledati. DOZVOLJAVA SEBI KOMENTARE KOJI NEMAJU NIKAKVOG SMISLA, sasvim su apoliticki i tako primitivni. Ima li on bilo kakvo obrazovanje?Individua koja je na celu, istina genocidne, autoproklamovane ali priznate politicke jedinice ne posjeduje nikakvu politicku osnovu. Nije jedini, posebno sto je vecina visokoobrazovanih, navodnih politicara u BiH, KUPILA DIPLOME. Pojma ni o cemu nemaju. Dodik je kao sto je poznato ultranacionalista ali kako u 21 vijeku jedan \"seljo\", moze da se odrzi tako dugo. Nije sto je sa sela nego nije evoluirao. A neko prigovara nesto svim vrstama bradonja na Bliskom istoku. Procitah da oni sto nose bradu, imaju posebnih duhovnih nedostataka. Pozdrav Alice
U politici nikada nije bilo vžno ko šta govori, več kome se izrečeno upućuje. U ovom slućaju dodici bi da rade bosanskom narodu ono što bezobrazna djeca čine mutavim roditeljima ili nemoćnim nanama i djedovima. Iskren, pošten i prije svega otmjen bosanski gospodin-političar u vrhu, nikada sebi ne bi dozvolio da se nađe u društvu dodika i sličnih politikantskih kriminalaca, ali izgleda da takvih više u Bosni nema ili su javno zbranjeni.
UZGRED : MOJA FAMILIJA JE VEOMA PRAKTICNA NE ? MOJ DIDA JE ISAO U VATIKAN NA SVETU MISICU I TAMO ON MI JE KAZAL IMAJU BAZEN SVETE VODICE,DZE SU MOG DIDA ZEGALI NA REDALJKU FRATRI,MONSINJORI,POPOVI, JES DA JE TAD IMAL SAMO 9 GODINA !!!! I TU YOUTH-SPRCENU VODICU ONI SILJU DILJEM SVITA DA NAVLACE PUCANSTVO NA PROSTAKLUKE STO JE DOBRO NE ? A MOJE KOMSE ANTO,NIKO I FRANJO PA NJIMA ZAVIDIMO KAKO SU SE TEK ONI PUCALI U GUZU MALOLJETNICKU SADA NOSE BAMPERICE JER IM JE CMAR RASTURENA PA SAMO SERU KAO I JA SAM PO OVOM INTERNETU ALI VATIKAN NAS STUJE DAJE NA ISPOMOC(OSTETU) U LJUTIM PAPRICICAMA, TABASCU, FEFERONIMA(NAJBOLJE MI PRIJAJU) DA NAS BOLJE ZATVARA NE!!! U POVJERENJU OVAJ SAM NADIMAK DOBIO KAO MALI JER SU ME I AKADEMICI PRCILI DOBRICA,TUNJA,KOSKE I.T.D !!!!!!!
ALI NISAM VAM JOS SVE RIKA MENE JE PRVI DERAO MONSINJOR KARDINAL VINKO PULJIC ZVANI PULJKE,SVE MI JE TEPAO DITE,DITE, DITE MOJE STOVANO STEGNI MALO CMARCIC ILI CU TE TABASCOM NAFILOVATI. MATERA MOJA CUVALA MU SVICU A CACA SISAO JAJNE KESURINE, TAKO DA SMO MI VEOMA PRIVILEGOVANI U NEGOVOJ PAROHIJI !!!!!! UZGRED ON ME JE NAUCIO DA NESMEM REC NE PA AKO KO ZELI DA SE ISPRAZNI JA SAM TU VAS IZJEBANI,NAPACENI,ZITELJ, BLAGOJEBAC: AKADEMIK !!!!!!!!!
moze te napadat Dodika ali cinjenica je da dok god Islamska zajednica i Ceric provociraju i izazivaju sekularno uredjenje zemlje postojat ec ozbiljan problem u takvoj zemlji. ma na kraju krajeva , pitajte se da li na svijetu postoji stabilna islamska zemlja bez unutarnjih sukoba ... da Ataturk nije zavrno siju vjerskim fanaticima i Turci bi danas bili Ruska pokrajna :)
Bice kako Dodil kaze.Mozete se hebat , ali to je sve jasnije !
Milorad Dudek je veomna pametan?? i ima veliku glavu ta glava ne zasluzuje da je nose samo dvije noge.Jadna srbadijo pa zar ne vidite da sve prodade jeftino,docice vrijeme prodat ce on i vasu guzicu takodje jeftino.Ma kakav savez drzava kaki bakraci toliki srbi izgibose pod jorgan planinom sad opet neki savez to je apsurd
TAKO JE \"NOĆNA MORO\" SVE TO VODI U JEDNO VRZINO KOLO, MISLIM NA TE \"IGRE\" OKO PREKRAJANJA GRANICA I CRTANJA MAPA. NO, NAJVEĆI KRIVAC JE SRBIJA KOJA, IAKO VIDI DA SE RASPADA KO TRHLA BANANA, IPAK JEDE G.O.V.N.A, I GUBI TERITORIJE. DODUŠE, HISTORIJSKI GLEDANO, SRBIJA JE NAJVIŠE PROFITIRALA OD KOMUNISTA, JER SE NJENA TERITORIJA PROŠIRILA NA RAČUN DRUGIH REPUBLIKA I DRŽAVA (PRIMJER JE DRŽAVA KOSOVO) KOJE SU OSPORAVANE, A SVE U INTERESU JADNE SRBIJE. ... GOTOVO JE SA SMRDIJOM (SRBIJICOM). DA BAŠ SRBIJICA, JER IZGUBITI KOLIJEVKU, TJ SAZNATI ISTINU DA REPUBLIKA KOSOVO NIKADA NIJE BILA TZV. \"SRBSKA KOLIJEVKA\", NAJVEĆI JE PORAZ ZA SMRDIJU - SRBIJICU ;-) ŽIVJELA REPUBLIKA KOSOVO!!!
tako je PRESJEDNICE ZIV BIO 100 LJETA JEBI TURKE U GLAVU
@ Marko Ako bi i bilo realno rjesenje za BiH,da li bi bilo realno rjesenje za Hrvate,razmisli.Objasni mi kako bi ti povukao granice treceg entiteta i koliko bi Hrvata ostalo u tome entitetu,ako bi se procenat Hrvata u BiH prenio na teren pa cak i koji procenat vise.Mislim da to nije najbolje rjesenje za Hrvate.Mnogo bolje je boriti se na uspostavi novog drzavnog uredenja sa vise entiteta regija ili zupanija-kantona na prostoru cijele BiH (minimum devet) dva+tri+tri+Sarajevo) ili Stvaranju tri drzave .Srbija bez Sandzaka i sa dijelom teritorije BiH bi bila drzava Srba,Hrvatsa sa dijelo Hercegovine bi bila drzava Hrvata i BiH bi uz ustupak izlaza na more od strane Hrvatske i sa Sandzakom bi bila drzava Bosnjaka.Nakon priznavanja tih drzava od strane UN i drugih drzava ,BiH i Hrvatska bi mogle raditi na stvaranju zajednicke drzava na konfederalnom uredenju.Molim komentar.