Objavio fotografiju
36

Dodik: Pozvao sam Vranješa na konsultacije, meni se odazvao

G. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješom nakon njegovih skandaloznih poteza.
"Pozvao sam ambasadora na konsultacije, meni se odazvao", napisao je Dodik uz fotografiju sa Vranješom.

Ranije smo objavili da su dva člana Predsjedništva BiH zatražila od Ministarstva vanjskih poslova BiH da ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo.

"Povodom izjava koje je ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Aleksandar Vranješ dao na sastanku s direktorom Bezbjedonosno-informativne agencije Republike Srbije, Aleksandrom Vulinom, a naročito nakon njegove medijske izjave za iskazivanje zahvalnosti istom, zbog davanja stipendije dvjema studenticama, tražimo od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da ambasadora Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo, kako bi objasnio svoje postupke", stoji u zahtjevu.

Podsjećamo, ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je prije dva dana u Beogradu s Vulinom, koji se odnedavno nalazi na američkoj crnoj listi.

Vranješ je zahvalio Vulinu na "podršci" studenticama sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku koje su na dan obilježavanja genocida u Srebrenici na društvenim mrežama veličala ratne zločince.