Nakon pregovora
25

Dodik potpisao koaliciju sa Mićom Mićićem, SNSD-u otvorena vrata Bijeljine

I. P.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je danas da je potpisan koalicioni ugovor s gradonačelnikom Bijeljine iz SDS-a Mićom Mićićem.

"Radujemo se saradnji s Bijeljinom i vjerujem da će taj grad biti dodatno stabilizovan. Nadamo se da će konekcija s institucijama Republike Srpske biti korisna za Bijeljinu i njene građane", istakao je Dodik.

Prije sedam dana Izvršni komitet SNSD-a zadužio je potpredsjednika Radovana Viškovića da, zajedno s rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini finalizuje razgovore s Mićićem u vezi sa zajedničkim djelovanjem u narednom periodu.

Podsjećamo, gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik Srpske demokratske stranke Mićo Mićić oglasio se u četvrtak rekavši kako "razgovaraju sa svima kojima je u cilju razvoj Semberije" i kako je njihov "jedini politički izbor SDS".

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je danas kako nema nikakve koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

To znači da činom koji je potvrđen danas Mićić izlazi iz SDS-a i priključuje se Savezu nezavisnih socijaldemokrata ili u najmanju ruku postaje "nezavisni gradonačelnik".