Uz protivljenje Hrvatske
0

Dodik ponovo o aerodromu u Trebinju: Nismo odustali od tog projekta, Srbija će nam pomoći

S. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik trenutno boravi na krajnjem jugu naše zemlje, tačnije u Trebinju, gdje se održava Samit Energetike.

Lider SNSD-a je na ovom događaju govorio o izgradnji aerodroma u Trebinju, neizostavnoj temi kada je ovaj grad u pitanju. Rekao je da Republika Srpska ima punu podršku Vlade Srbije za izgradnju zračne luke, o kojoj se priča dugi niz godina.

"Do prije desetak godina je ovo bio grad iz koga se odlazilo, a sada je grad u koji se sve više dolazi, a za dolaske je potrebna i nova infrastruktura. Tako da ćemo nastaviti sa projektom izgradnje aerodroma i brze ceste iz Trebinja prema Srbiji i na drugu stranu prema Istočnom Sarajevu", istakao je Dodik.

Napominjući da projekat "Nove bolnice" podrazumijeva i objekat i opremu, ali i edukaciju stručnog kadra, kako bi se, osim ljudi iz ovog grada ovdje liječili i mnogi iz regiona i time razvijao i zdravstveni turizam, on je istakao da se nije odustalo ni od izgradnje aerodroma.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srbije planirala u svom budžetu sredstva za ovaj projekat, a kako kaže, nije se odustalo ni od izgradnje brze ceste jer su to osnovni preduslovi za napredak i razvoj. On je precizirao da se planiraju graditi i nove solarne i vjetroelektrane za bolju energetsku stabilnost i RS i regiona, te unaprijediti turizam i poljoprivreda.

"Mi smo prvu ratu za izgradnju Bolnice u Trebinju uplatili još prošlog mjeseca i ona je poslije Kliničkog centra u Banja Luci najveća investicija u zdravstveni sektor RS-u“, precizirao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković, dodavši da će Vlada i u budućnosti redovno uplaćivati rate kako je i predviđeno.

Poručio je da u narednih nekoliko dana kreću i pripremni radovi, samo se čeka građevinska dozvola, dok je projekat Aerodroma Trebinje u fazi izdavanja ekološke dozvole, na šta je Hrvatska imala određene primjedbe.