|

Dodik: Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo u političkog monstruma

Dodik: Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo u političkog monstruma
54
A. D.
7.10.2019. u 15:46
176
komentara
54

dijeljenja
Dodik: Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo u političkog monstruma Foto: M. O./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je kontinuirano razvlašćivanje RS moralo rezultirati trenutnom situacijom u kojoj, kako kaže, politički predstavnici bošnjačkog naroda poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje ni osnovnih politiičkih prava kao što je pravo na političko predstavljanje.
"Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo je u političkog monstruma, koji više ne poštuje ni Ustav, ni zakone zemlje za koju se navodno zalažu. Obesmišljeni su izbori, jer vidimo da pobjednici ne mogu da preuzmu odgovornost koju su im dali građani Republike Srpske", istakao je Dodik za Srnu povodom godišnjice općih izbora u BiH.

Dodik je naglasio da sve to govori da će neko vrlo skoro morati da "objasni Bošnjacima da su oni samo trećina svega što je zajedničko u BiH i da je medeni mjesec međunarodnih predstavnika i bošnjačkih političara završen".

"U suprotnom, BiH će mnogo brže nego što to iko vjeruje ili misli doživjeti potpuni kolaps iz kojeg jedina očuvana može izaći RS-a. Disciplinovanje Republike Srpske ne može proći i što to prije shvate svi veća je šansa da ne gledaju scenario koji je logičan", kaže Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (176)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...