|

Dodik o deklaraciji SDA i Republici BiH: To je iluzija i priča o islamskoj državi

Dodik o deklaraciji SDA i Republici BiH: To je iluzija i priča o islamskoj državi
236
I. P.
13.9.2019. u 18:17
235
komentara
236

dijeljenja
Dodik o deklaraciji SDA i Republici BiH: To je iluzija i priča o islamskoj državi Foto: R. D./Klix.ba
Milorad Dodik je danas zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bosanskom Grahovu gdje obilježavaju stradanja Srba tokom rata. Prilikom posjete lokalnom vrtiću, Dodik je komentarisao Programsku deklaraciju Stranke demokratske akcije.
"To što SDA pokušava da napravi je prizivanje nestabilnsoti i sukobe. Oni vrlo dobro znaju da se Srbi neće odreći Republike Srpske. To je iluzija i priča o islamskoj državi u kojoj su oni većina koja uvodi šerijat", kazao je član Predsjedništva BiH iz RS-a.

Ako žele tako (Bošnjaci i SDA), dodao je Dodik, onda će na bazi toga tražiti reorganizaciju BiH.



"Šta god dođe iz RS-a stranci prave galamu. A ova deklaracija je tipičan atak na ustavni poredak, a nećemo čiti ništa od njih jer oni dijele te vrijednosti. Svaki potez ka unitarnosti u BiH znači odvlačenje RS-a van toga", kazao je Dodik.

Dodik je pred okupljenom masom u Drvaru kazao kako su upravo Srbi iz tog područja BiH dokaz kako taj narod opstaje.

"Ovaj narod je naučio da se mijenjaju režimi, a ovdje uvijek ostaju Srbi. To treba da znaju ovi iz Sarajeva koji žele da se BiH gradi kao građanska. Oni misle da su Srbi naivni i blesavi i da će reći 'dobro, nema Republike Srpske'.

On je dodao kako smatra da RS jedina može da funkcioniše u BiH, dok "Federacija i kantonu ne mogu".

"Njih (SDA, op.a.) treba shvatiti ozbiljno, ali jasni su odgovori koji dolaze od nas", kazao je Dodik koji je dodao kako je Bosna i Hercegovian trebala da vidi svoj kraj 1996. godine, ali je "nekako sklepana".
Prijavi grešku


Komentari (235)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...