BiH
4

Dodik: Pokazati spremnost za provođenje presude Sejdić- Finci

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Međunarodni dan ljudskih prava prilika da se još jednom izrazi opredijeljenost i spremnost Republike Srpske da odmah provede odluku Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci".

Dodik je u čestitki povodom 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava izrazio nadu da će svoju spremnost iskazati i ostali lideri u BiH, kao znak poštovanja osnovnih ljudskih prava.

On je istakao da će se snažno zalagati da svaki građanin Republike Srpske može da ostvari prava koja mu pripadaju i da je posebna odgovornost u njihovom ostvarivanju u efikasnom i nepristrasnom funkcionisanju institucija Srpske, u skladu sa evropskim standardima.

Dodik je podsjetio da je u proteklim godinama Republika Srpska ostvarila ambijent u kome će svi njeni građani moći ostvarivati svoja ljudska i građanska prava, onako kako su predviđena Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i drugim međunarodnim dokumentima.

"Uspjeli smo da dostignemo visoke standarde i nastavićemo da činimo sve što je potrebno da se, prije svega, poboljša ekonomski i socijalni položaj građana što će nam biti prioritet i u narednim godinama", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.