Odnosila se na klevetu
1

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu BiH apelaciju, koju je, kako saznaje Klix.ba, povukao nakon što su mnogi ukazali na kontradiktornost u stavovima.

Naime, Dodik uporno govori kako ne priznaje Ustavni sud BiH, pogotovo nakon što je ostao bez ijednog sudije iz reda srpskog naroda, međutim, početkom ove godine je Ustavnom sudu podnio apelaciju.

Predsjednica ovog suda Valerija Galić je u razgovoru za N1 ranije otkrila da je on podnio apelaciju koja se odnosi na klevetu.

Nakon toga su mnogi ukazali na to da je ironična činjenica u kojoj Dodik, koji ne priznaje Ustavni sud, podnosi apelaciju istom tom sudu, dok su iz opozicije u RS-u istaknuli i da je to licemjerno.

Informacija da je Dodik poslao apelaciju je poznata javnosti od 22. februara, a apelacija je povučena 26. februara, nekoliko dana kasnije.

"Punomoćnik apelanta Milorada Dodika je dopisom od 26. 2. 2024. godine (zaprimljen u Ustavnom sudu 27. 2. 2024. godine) obavijestio Ustavni sud da apelant odustaje od podnesene apelacije", kazali su za Klix.ba iz Ustavnog suda BiH.