{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik otvorio put Lukavica - Pale

S
28.9.2010. u 12:43
0
6
Dodik otvorio put Lukavica - Pale
0
Dodik otvorio put Lukavica - Pale
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik danas je u naselju Pavlovac otvorio put Lukavica - Zagoni - Jasik - Pale za koju je Vlada RS izdvojila 14 miliona KM, od čega 10 miliona KM iz Razvojnog programa to jest od sredstava prodaje "Telekoma" , a četiri miliona iz Direkcije za puteve RS.
Dodik je istakao da je ovaj put nacionalno pitanje, strateški važno za RS, a posebno za grad Istočno Sarajevo, naglašavajući da ovo nije dio predizborne kampanje već "kampanja za bolji život".

Podsjećajući da je tokom izgradnje puta bilo velikih teškoća jer lokalna zajednica nije riješila obaveze o imovinsko-pravnim odnosima u iznosu od 1,5 miliona KM, on je rekao da je Vlada završila i taj posao.

"Ova komunikacija prvi put povezuje grad Istočno Sarajevo i RS teritorijom Srpske i ona za nas ima državni, strateški i nacionalni interes, što demantuje sve one koji kažu da se ovdje ništa ne ulaže", istakao je Dodik i dodao da je Vlada Srpske u posljednje četiri godine na području Istočnog Sarajeva uložila 100 miliona KM.

Prema njegovim riječima, saobraćajnica će promijeniti način života u ovom kraju, omogućiti bolju komunikaciju robe, usluga i ljudi, te povećati vrijednost ukupnog kapitala i omogućiti bolju komunikaciju sa Jahorinom.

Dodik je istakao da mu nije svejedno što se na današnjem otvaranju puta nisu pojavili ni gradonačelnik Istočnog Sarajeva ni načelnici opština mada su obaviješteni o događaju.

On je ponovio da je ova saobraćajnica od strateškog i nacionalnog interesa i naglasio da je bio u pravu onaj koji je dao ideju o njenoj gradnji i naglasio da političari vrijede samo po onome što ostave iza sebe, jer najbolje govore djela.

Dodik je podsjetio da je prije tri godine u nadležnost grada Istočno Sarajevo, kako bi napravili savremenu gradsku upravu, predata zgrada Telekoma, a do danas nije stavljena u funkciju, zbog čega razmišlja "da se objekat stavi u neku republičku namjenu".

Direktor "Puteva RS" Mladen Lazendić istakao je da je u ovaj regionalni put dužine 16 kilometara ugrađeno 400 000 kubika iskopa, 100 000 kubika nasipa i oko 40 000 kubika asfalta.

Lazendić je istakao da je ovo jedna moderna saobraćajnica, a da je tokom izgradnje bilo velikih problema jer je trebalo riješiti mnoge imovinsko pravne odnose i izmjestititi 400 kilovoltni dalekovod.

"Sve smo to uspješno završili zahvaljujući Vladi RS na čelu sa premijerom Dodikom", istakao je on i dodao da će u narednoj godini biti završena i rekonstrukcija puta od Jasika do Trijangle u dužini od oko četiri kilometra za šta je, prema procjenama, potrebno oko 2,5 miliona KM.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mladen Zirojević izrazio je zadovoljstvo što mu je dopala čast da predsjedniku Vlade RS zahvali za sve što je učinio za Istočno Sarajevo.

Zirojević je istakao da će ova putna komunikacija umnogome odrediti sudbinu ovog grada, učiniti ga kvalitetnijim za življenje i napraviti jednu novu dimenziju i uvezati šest opština grada preko teritorije RS.

On je dodao da će ova putna komunikacija doprinijeti otvaranju Jahorine prema turistima iz cijelog svijeta, pomoći transport i razvoj sektora poljoprivrede na ovim prostorima, te motivisati mnoge investitore da ulažu u ovaj grad.

Današnjoj ceremoniji prisustvovali su i ministri iz Vlade RS i Savjeta ministara BiH i poslanici u Narodnoj skupštini RS i parlamentu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: