{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik opet provocira: Organizovat ćemo referendum i vratiti naziv "srpsko Sarajevo"

24.9.2018. u 20:29
1.024
358
Dodik opet provocira: Organizovat ćemo referendum i vratiti naziv "srpsko Sarajevo"
1.024
Dodik opet provocira: Organizovat ćemo referendum i vratiti naziv "srpsko Sarajevo"
Foto: D. S./Klix.ba
Na predizbornom skupu SNSD-a u Istočnom Sarajevu predsjednik ove stranke Milorad Dodik večeras je opet odaslao mnoštvo poruka mržnje i provokacija.
Na samom početku obraćanja okupljenim članovima i simpatizerima je kazao kako ima prijedlog za stanovnike ovog područja.

"Organizujte referendum i vratite naziv 'srpsko Sarajevo'. Na to imamo pravo i to nam niko ne može zabraniti. Predlažem da to uradimo već na proljeće", kazao je Dodik.

On je prenio riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da se strane ambasade miješaju u izbore u RS. Podsjetio je da je Mladen Ivanić, njegov protukandidat za Predsjedništvo BiH rekao da se Srbija miješa u izbore u BiH.

"Znate zašto je to rekao? Zato da Vučić ne bi došao ovdje da bi otvorili bolnicu u Kansindolu. Nanio je ozbiljan udarac Srbiji. U Izbore u BiH se miješa "Kormackova administracija i Britanska ambasada i pokušavaju da na vlasti održe Šarovića i onog sklepanog Mektića", rekao je Dodik.

Za sebe je kazao da je jedini predsjednik RS koji je vezao dva mandata.

"Ja moram biti s vama prisan pa ako nešto opsujem nemojte zamjeriti. Kakav seronja može biti čovjek da ode u Sarajevo i da ne postupa pod zastavom RS. To nalazim u liku i djelu Mladena Ivanića. Ja to neću raditi. Tražit ću odmah da tužimo Ashdowna, onog kretena koji nam je nanio najveće zlo. Ako neće prihvatiti da istaknemo zastavu RS u zgradi Predsjedništva onda neće imati ni svoju. Ako neće da prihvate RS zašto bih ja prihvatio BiH. Neću dati dalje da idemo u NATO pakt koji nas je bombardovao, neću dozvliti da NATO održava vježbe u RS i vezivat ću se za Srbiju i Rusiju. U nedjelju ću biti s Putinom i prenijet ću mu pozdrave", poručio je Dodik na ovom skupu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: