|

Dodik održao sastanak s ambasadorom Azerbejdžana u uredu premijera RS-a

Dodik održao sastanak s ambasadorom Azerbejdžana u uredu premijera RS-a
1
F
FENA/Klix
10.12.2018. u 14:44
181
komentara
1

dijeljenja
Dodik održao sastanak s ambasadorom Azerbejdžana u uredu premijera RS-a Foto: M. D./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s nerezidentnim ambasadorom Azerbejdžana u BiH Eldarom Hasanovim.
Zanimljivo je da je ovaj sastanak održan u uredu premijera RS-a gdje nije istaknut nikakav natpis da se radi o prostorijama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Također, na sastanku su istaknute zastave Azerbejdžana i Republike Srpske, a zastave BiH na ovom događaju nije bilo.

Kako je navedeno u saopćenju, predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je ambasadoru na čestitkama koje mu je povodom izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH uputio predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev i rekao da će predano raditi na unapređenju odnosa BiH i Azerbejdžana na svim nivoima.

Foto: M. D./Klix.ba Foto: M. D./Klix.ba


Razgovarano je o unapređenju i konkretizaciji privredne saradnje BiH i Azerbejdžana.

Dodik i Hasanov suglasni su da postoji veliki prostor za dalje unapređenje odnosa BiH i njena dva entiteta s Azerbejdžanom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je ambasadora Azerbejdžana o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te ponovio stav da će se zalagati za poštovanje Ustava BiH i Općeg okvirnog sporazuma za mir, u svom originalnom obliku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (181)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...