Nova Vlada možda u martu
224

Dodik od Đokića i Pavića tražio saglasnost za rekonstrukciju Vlade RS-a

FENA
Milorad Dodik (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik zatražio je od koalicionih partnera iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije RS (SP RS) saglasnost za rekonstrukciju entitetske Vlade, javila je večeras banjalučka Alternativna televizija.

"Saglasnost za rekonstrukciju Vlade RS-a Dodik je dobio od lidera DNS-a Marka Pavića, ali ne i od predsjednika SP RS-a Petra Đokića", javila je ova televizija.

Dodaje da Dodik sa Đokićem i Pavićem nije razgovaro o personalnim rješenjima u mogućoj novoj Vladi RS-a.

Đokić je potvrdio da je sa Dodikom „pričao o mogućoj reorganizaciji“, navodeći da bi rekonstrukcija entitetske vlade u ovom trenutku „bila kontraproduktivna“.

"Bilo koja promjena u sastavu Vlade može da naruši uspostavljene metode rada ili da, na određeni način, izgubimo energiju ako bi se bavili tim pitanjima“, rekao je Đokić.

Lider DNS-a Marko Pavić nije želio da komentariše tvrdnje da je sa Dodikom razgovarao o rekonstrukciji Vlade RS.

ATV tvrdi da će priče o rekonstrukciji Vlade RS dobiti epilog početkom marta, kada bi moglo da bude izglasano nepovjerenje kabinetu premijera Aleksandra Džombića.

"Nije isključeno da u konačnici predsjednik RS-a Milorad Dodik mandat za sastav Vlade ponovo da Aleksandru Džombiću. U igri je i ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović", navela je ova televizija.