|

Dodik: Obaviješten sam da će za deset dana protiv Ivanića i mene biti podignuta optužnica zbog referenduma

Dodik: Obaviješten sam da će za deset dana protiv Ivanića i mene biti podignuta optužnica zbog referenduma
417
Piše: Er. M.
22.2.2017. u 15:37
359
komentara
417

dijeljenja
Dodik: Obaviješten sam da će za deset dana protiv Ivanića i mene biti podignuta optužnica zbog referenduma Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da je obaviješten da će za deset dana protiv njega i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića biti podignuta optužnica zbog raspisivanja referenduma u RS-u.
Dodik je nakon sastanka s predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem izjavio da je obaviješten da će Tužilaštvo BiH za deset dana podići optužnicu protiv njega i još nekih funkcionera iz manjeg bh. entiteta, dodajući da mu je nezamislivo da neko ide u postupak zbog održavanja referenduma.

Podsjećamo, suspendovani glavni tužilac Goran Salihović izdao je obvezujuću uputu odredivši tim koji će raditi na istrazi o raspisivanju neustavnog referenduma u RS-a. Taj je predmet, kako je istaknuto, označen prioritetnim, a tužitelju koji je nadležan osigurani su svi potrebni uvjeti za rad na ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH u proteklom periodu saslušalo je brojne političare iz RS-a zbog održavanja referenduma o neustavnom Danu RS-a. Neki od njih su premijerka RS-a Željka Cvijanović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica i brojni drugi.
Prijavi grešku


Komentari (359)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...