Odluka SAD-a
90

Dodik o sankcijama: Iznenađen sam da u jeku sukoba na Bliskom Istoku i Ukrajini imaju vremena za moju porodicu

FENA/Klix.ba
Milorad Dodik, predsjednik RS-a (Foto: D. S./Klix.ba)
Milorad Dodik, predsjednik RS-a (Foto: D. S./Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD) je komentarisao današnju odluku Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu njegovog sina Igora i kćerku Goricu.
Drago mu je što je sa liste sankcionisanih skinut Aleksandar Karadžić, sin osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

"Vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika RS-a brže bolje su stavili i mojeg sina i moju kćerku", dodaje.

Poručio je da je začuđen ovom odlukom znajući da američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy "bjesni" po Sarajevu.

"Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom Istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćerki, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika (Joea Bidena) u središtu korupcionaške afere", rekao je Dodik.

Podsjećamo, u Ministarstvu SAD-a su u objašnjenju zašto su sankcionisali Igora i Goricu Dodik istakli da riječ o osobama koje olakšavaju koruptivne radnje u RS-u, a da se time izvlači javni novac u svrhu ličnog bogaćenja i bogaćenja svoje porodice. Milorad Dodik je od ranije na američkoj listi sankcionisanih.