{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Ne pristajemo na nametanja rješenja o VM

F
13.12.2011. u 17:18
0
12
Dodik: Ne pristajemo na nametanja rješenja o VM
0
Dodik: Ne pristajemo na nametanja rješenja o VM
Milorad Dodik (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u utorak da Vijeće ministara BiH treba da bude izabrano isključivo na način koji je predviđen Ustavom i na osnovu parlamentranih izbora, te da to nije pitanje za visokog predstavnika.
Komentirajući sjednicu Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u BiH, on je kazao da RS neće pristati na nametnuta rješenja u BiH.

Ponovio je i da je OHR trebalo da bude zatvoren.

"Očigledno je da su pitanja koja se nametnuta u Sarajevu od Bošnjaka dominantna u odlukama PIC-a da ne donese odluku o zatvaranju supervizije u Brčko Distriktu. To govori o tome da su uglavnom neozbiljni kada dolaze ovdje i traže određena rješenja", naveo je Dodik. Dodao je da je "supervizor došao kada su ispunjena tri važna uslova i kada je pojašnjeno sve, ali se ne ukida supervizija, već se na vještački način zadržava međunarodno prisustvo".

"To govori o samovolji određenih ljudi, a ne činjenicama", ustvrdio je on.

Dodik je naveo da je usvajanje budžeta BiH stvar dogovora u nadležnim institucijama, te odbacuje moguće interevencije o tom pitanju od visokog predstvanika.

RS želi, kako kaže, da budžet bude usvojen, a ukoliko dođe do nametanja od visokog predstavnika uslijedit će određene mjere.

U te mjere, naveo je, spadaju povlačenje saglasnosti RS-a za indirektne poreze te da se formira služba koja bi na prostoru RS-a obavljala poslove koje sada radi Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: