Oštro protivljenje
53

Dodik na sastanku sa Srbima iz FBiH ponovio: Spriječit ćemo pokušaj HDZ-a

SRNA/Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi.

Na sastanku je razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i namjeri da se u Medenom Polju smjeste migranti.

Dodik je ranije rekao da se protivi odluci HDZ-a Livanjskog kantona koji pokušava da organizuje obilježavanje navodnog oslobođenje Drvara, te najavio da će biti tamo na dan kada je to zakazano.

"Spreman sam da budem dio onih koji će fizički sprečavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na taj način taj dan", istakao je on.

Sastanku u Banjoj Luci, koji je održan u Administrativnom centru Republike Srpske, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.