|

Dodik na sastanku sa Sattlerom: Ako se uslovljava NATO-om, nisam siguran u formiranje vlasti

Dodik na sastanku sa Sattlerom: Ako se uslovljava NATO-om, nisam siguran u formiranje vlasti
17
F
FENA
14.10.2019. u 19:33
58
komentara
17

dijeljenja
Dodik na sastanku sa Sattlerom: Ako se uslovljava NATO-om, nisam siguran u formiranje vlasti Foto: I. Š./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.
Dodik je informirao šefa Delegacije EU da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima i da je to dogovoreno i s Evropskom komisijom prilikom februarskog sastanka članova Predsjedništva BiH u Briselu, ali da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je uvjetovanjem od ostala dva člana Predsjedništva BiH ANP-om, kao preduvjetom formiranja Vijeća ministara BiH, žrtvovan EU status BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sattler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Vijeća ministara BiH, odnosno vlasti u BiH, jer su mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH zbog toga zarobljena.

Foto: I. Š./Klix.ba Foto: I. Š./Klix.ba


​Dodik je prenio Sattleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se formiranje vlasti pokušava uvjetovati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

"Jedino racionalno je da se formira Vijeće ministara BiH i da se što prije na dnevni red stavi evropska agenda", rekao je Dodik, naglašavajući da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

​Dodik je šefu Delegacije EU Sattleru poželio uspješan mandat u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...