Banja Luka
1.2k

Dodik: Moja pobjeda je čista kao suza, prvo ću se zakleti Narodnoj skupštini RS-a

Piše: E. S. H.
Milorad Dodik (Foto: E. M./Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: E. M./Klix.ba)
Milorad Dodik je proglasio pobjedu na izborima za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda. Nakon objave rezultata dosad prebrojanih glasova Dodik je kazao da čak i ako za Ivanića glasaju svi muslimani u RS-u, njegova je pobjeda čista kao suza. Odgovarajući na pitanje novinara portala Klix.ba šta će prvo uraditi nakon ulaska u Predsjedništvo BiH, u svom stilu Dodik je kazao "Ko kaže da ću prvo tamo otići".

"Mislim da zakletva nije odraz ustavne pozicije i zaklet ću se Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kad to uradim smatram da sam se zakleo onima koji su mene izabrali. U Predsjedništvu u kojem ja budem sjedio morat će biti zastava Republike Srpske", rekao je Dodik.

Zahvalio se svima koji su glasali za njega.

"Nije im moglo pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada, kao što su im pomagali do sada. Neupitna je volja naroda, narod je pokazao svoje opredjeljenje, Ivanić je kažnjen zbog poslušničke politike prema Zapadu. Kao srpski član Predsjedništva zalagat ću se za poziciju RS-a, da bude broj jedan u BiH. Moja deviza će biti 'RS prije svega' i zaštita ustavnog poretka ovog entiteta", kazao je Dodik.

Dodao je i da je već razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Hvala Vučiću na čestitkama koje mi je uputio telefonom. Možda ću se s njim sresti i prije nego s kolegama u Predsjedništvu", izjavio je Milorad Dodik.